Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε μάντρα οικοδομικών υλικών στη Ρόδο, στην περιοχή Καρακόνερο, στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρόδου-Καλλιθέας.

Στις 08.30, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης το εντόπισε μέσα σε 30 πόντους ασβέστη, σε ανενεργό λάκκο (δεν έκαιγε ο ασβέστης) βάθους έξι μέτρων.

Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα σακ βουαγιάζ, ενώ έξω από τον λάκκο ένα παπούτσι.
Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του ΑΤ Ρόδου, καθώς και πυροσβέστες που ανέσυραν το πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στην τοπική Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή.

Από τα πρώτα ευρήματα της Αστυνομίας (προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του θύματος), με βάση και τις αρχικές εκτιμήσεις του ιατροδικαστική, προκύπτει ότι πρόκειται για φινλανδό τουρίστα, ηλικίας περίπου 40 ετών, που αναγνωρίστηκε από πολίτες της περιοχής.

Κατά πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εθεάθη προ ημερών να περιπλανιέται μεθυσμένος στη Ρόδο και εικάζεται ότι την ώρα που τριγυρνούσε στην περιοχή όπου λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα στον λάκκο, όπου και βρέθηκε νεκρός.

Σε πρώτη φάση, η Αστυνομία δεν έχει ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια και αποδίδει τον θάνατό του σε ατύχημα λόγω πτώσης.