Μπαράζ ερευνών σε εταιρεία πώλησης λογισμικού, σε δεκατρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος -καφετέριες μπαρ σε περιοχές της Αττικής, ανάμεσά τους και στην ζώνη της παραλιακής – πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Οι έλεγχοι στόχευαν στον εντοπισμό και κατάσχεση μηχανισμών ή λογισμικού παραποίησης ή παράκαμψης των φορολογικών μηχανισμών (ταμειακές μηχανές) κατά την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).

Στις εφόδους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης, περιφερειακών υπολογιστών και φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών αφορούσε στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων, με παρέμβαση σε αυτά, προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο Δημόσιο.

Επίσης σε δυο καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια πυροβόλου όπλου. Οι κάτοχοι τους συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.