Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί της Τετάρτης, σε ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές, συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), επτά Έλληνες, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι άλλοι 11 Έλληνες, ηλικίας 15 έως 49 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη μέχρι τώρα έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ενέχονται σε τέσσερις ληστείες και σε 100 κλοπές από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, η Αστυνομία ερευνά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, στις 5 Νοεμβρίου 2015 στην Αυλίδα.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και χωρισμένοι σε υποομάδες δρούσαν σε καθημερινή βάση, πολλές φορές ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν σπίτια όπου οι ένοικοι απουσίαζαν. Έμπαιναν σε αυτά παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Προκειμένου να αποφεύγουν τη σύλληψή τους, χρησιμοποιούσαν ασύρματο συντονισμένο στην Άμεση Δράση, ενώ έβαζαν πάντα τσιλιαδόρο εξωτερικά της οικίας όπου έκλεβαν. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκούν βία ή να απειλούν με όπλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim.Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την εξακρίβωση παρόμοιων περιπτώσεων ληστειών και κλοπών στην Αττική και σε άλλες περιοχές.

«Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα στη δυτική Αττική, όπου έχουμε αναβαθμίσει την παρουσία και τη δράση των Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής» δήλωσε, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».