Την παραπομπή του Δημήτρη Φουρλεμάδη, διαχειριστή της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου, καθώς και άλλων τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση των αμαρτωλών δράσεων της οργάνωσης με κονδύλια ύψους 5,6 εκατ. ευρώ (2005-06), ζητεί με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θέλει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από τον Δ. Φουρλεμάδη, την πρώην επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεωργία Λυμπέρη και τους πρώην -εκκλησιαστικούς οικονομικούς- επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννη Πέτσο και Θεολόγο Μακρή.
Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται είναι κατά περίσταση της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης Ευάγγελος Μαρής, που βαρυνόταν με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.
Aξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.
Στα πλέον γνωστά ως σκανδαλώδη προγράμματα της «Αλληλεγγύης» συγκαταλέγονται αυτό με τους 2,6 τόνους κατεψυγμένων πουλερικών, στο πλαίσιο της αποστολής έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, η ίδρυση σχολής επαγγελματικής κατάρτισης στη βόρειο Σουμάτρα καθώς και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.