Την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει διπλή εισφορά υπέρ υγείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Π. Ι. Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας στη Μικτή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα «προαπαιτούμενα» για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος του Π. Ι. Σ. ανέφερε ότι θα πρέπει οι εκπτώσεις για τους νέους ιατρούς να διατηρηθούν, καθώς και η έκπτωση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, «τη στιγμή που οι ιατροί, στην πλειοψηφία τους, ασκούν το επάγγελμα για πολλά χρόνια και το Κράτος ωφελείται πολλαπλώς από την παραμονή τους στην εργασία».
Ο κ. Βλασταράκος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, το οποίο έχει φορολογικό χαρακτήρα και οδηγεί σε νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων των ιατρών. «Επτά στα 10 ευρώ, των εισοδημάτων των ιατρών», σημείωσε, «επιστρέφονται στο Κράτος, μέσω ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών. Παραμένουν δηλαδή μόλις 3 ευρώ σε έναν επαγγελματία ιατρό για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Αποτέλεσμα; Κλείνουν τα ιατρεία και οι νέοι ιατροί οδηγούνται στην μετανάστευση».