Σκηνικό έντασης αργά το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό προσφύγων της Χίου, στη Σούδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα Αλγερινοί συνεπλάκησαν με Σύρους, με καδρόνια, πέτρες και σίδερα.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός του καταυλισμού, με ομάδα προσφύγων να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βάρδια.

Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, οι υπόλοιποι πρόσφυγες, κυρίως οι οικογένειες, ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού και τελικά μετακινήθηκαν στον Δημοτικό Κήπο και σε πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν τέσσερις πρόσφυγες, που μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η τάξη αποκαταστάθηκε με επέμβαση της Αστυνομίας, που προχώρησε σε 11 προσαγωγές ατόμων, τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα, ώστε να απελαθούν.Και νωρίτερα χθες, το μεσημέρι, δύο πρόσφυγες, Αλγερινός και Μαροκινός που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαντήλια, έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας την είσοδο του καταυλισμού με τραπεζοκαθίσματα φαγητού, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων. Και οι δύο απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους πρόσφυγες που τους αποδοκίμασαν, ενώ και η Αστυνομία τούς προσήγαγε.