«Πόλεμο» επιστολών και ανακοινώσεων, που οδηγείται τώρα στη Δικαιοσύνη, ξεκίνησε η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
Η ΟΙΕΛΕ έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα χθες, Τετάρτη, καταγγέλλοντας παρανομίες στα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και ακολούθως οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης ανακοίνωσαν ότι καταθέτουν μήνυση εναντίον των εκπροσώπων της για συκοφαντική δυσφήμηση.
«Με αφορμή την άκρως συκοφαντική και γεμάτη αναλήθειες επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κ. Μιχάλη Κουρουτού προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, η οποία στοχεύει τόσο στο πρόσωπο του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ όσο και στο πολυσχιδές έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, σας γνωρίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς προσφεύγει άμεσα στην ποινική και τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός να αποδείξει τα αληθή σχετικά με καταγγελίες του, οι οποίες αφορούν το εκπαιδευτικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, νεανικό και πολιτιστικό μας έργο. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος «Άγιος Πολύκαρπος – Άγιος Γεώργιος».
Από την πλευρά τής ΟΙΕΛΕ ο πρόεδρός της ανακοίνωσε ακολούθως ότι «πληροφορηθήκαμε μόλις προ ολίγου μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς για την πρόθεσή σας να προβείτε σε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή εναντίον του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, λόγω της επιστολής που απέστειλε χθες προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Σας δηλώνουμε ότι με χαρά θα δεχθούμε τη δικαστική δίωξη εναντίον του προέδρου, καθώς θα δοθεί η ευκαιρία δημόσια να κατατεθούν όλες οι απόψεις και να διαπιστώσει η δικαιοσύνη και η κοινή γνώμη την ορθότητα των λεγομένων μας».
Σναφέρει ότι είχε στείλει εμπιστευτική επιστολή στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς αναφερόμενος σε «καταγεγραμμένες παραβιάσεις της νομιμότητας που σήμερα κάποιες από αυτές εξετάζονται αρμοδίως από τα εποπτικά όργανα της πολιτείας, η απόφαση των οποίων αναμένεται σύντομα».
Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους της Μητρόπολης αναφέροντας ότι πρέπει «να αρθούν οι αδικίες κατά των εκπαιδευτικών -που ως εργαζόμενοι αποτελούν τον «παρία», τον αδύναμο της κοινωνικής εξίσωσης- και να αποκατασταθούν στο σχολείο σχέσεις αρμονίας και ομαλότητας».
Στην επιστολή που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει: «Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, που συχνά προκαλεί με τις ακραίες θέσεις του, σε κήρυγμά του την περασμένη Πέμπτη σε κτίριο της Μητρόπολης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού Παιδείας για τη νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ποιος ο λόγος παρέμβασης του Μητροπολίτη για την ιδιωτική εκπαίδευση, θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Η Μητρόπολη έχει υπό τον έλεγχό της ιδιωτικό σχολείο και ο λόγος της οργής του Μητροπολίτη έχει να κάνει με το ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει φραγμό στο όργιο ανομίας και καταδυνάστευσης των εκπαιδευτικών στο εν λόγω σχολείο».
Κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου υποχρεώθηκαν με την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν τη μείωση του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους ενώ άλλοι υποχρεώνονται να δουλεύουν αμισθί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.