από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 
 

Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται στο Ωραιόκαστρο

Γονείς απειλούν με κατάληψη αν ενταχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο
Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται στο Ωραιόκαστρο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ανεπιθύμητα ανακηρύσσουν τα προσφυγόπουλα δημοτικά σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας με κατάληψη αν παιδιά από την Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν πατήσουν το πόδι τους στα σχολεία αυτά. Την αρχή έκανε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και ακολούθησε το 5ο διοργανώνοντας γενικές συνελεύσεις του συλλόγου γονέων στις οποίες αποφασίστηκε ομόφωνα (!) «η μη ένταξη – τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου μας».

«Πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν 138 γονείς και οι 136 από αυτούς ψήφισαν κατά της παρουσίας προσφύγων στο σχολείο μας», λέει στο «Βήμα» η Φωτεινή Κίτσιου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου στο οποίο φοιτούν 360 παιδιά. «Το πρόβλημά μας είναι καθαρά υγειονομικό. Τα προσφυγόπουλα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις _ δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κρούσματα ελονοσίας και ηπατίτιδας».

Η κυρία Κίτσιου αρνείται ότι υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα. «Λόγω του φόβου για την υγεία των παιδιών μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ορισμένες ενέργειες ώστε να προλάβουμε καταστάσεις. Το κέντρο φιλοξενίας του Ωραιοκάστρου βρίσκεται πολύ κοντά μας και βλέπουμε σε πόσο άσχημες συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες», λέει αναφερόμενη στο συγκεκριμένο κέντρο με χωρητικότητα 1.500 ατόμων που φιλοξενεί 1.294 πρόσφυγες. «Και τα ίδια τα προσφυγόπουλα θα αισθανθούν άσχημα αν έρθουν στο σχολείο μας» προσθέτει επικαλούμενη «διαφορές στη νοοτροπία και την κουλτούρα» ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους Έλληνες.Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι, ξεκινώντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν να προσφέρονται μαθήματα στα προσφυγόπουλα. Οι «τάξεις υποδοχής» θα πραγματοποιούνται 2-6 το απόγευμα και θα στεγάζονται σε ελληνικά σχολεία που δεν λειτουργούν εκείνη την ώρα. Το υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει τα σχολεία και πρόκειται να τα ανακοινώσει εντός των ημερών.

Το 46% των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι παιδιά, το οποίο σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 20.000-22.000 προσφυγόπουλων τα οποία αρχικά, πέρα από τα βασικά μαθήματα, θα διδάσκονται τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Μέρος του ποσού των 115 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε προχθές ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης ότι θα δοθεί ως επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Είναι ειρωνεία ότι οι πρώτες αντιδράσεις στο σχέδιο αυτό ξέσπασαν σε μια προσφυγούπολη _ στο Ωραιόκαστρο στη δεκαετία του ’20 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο.

«Ακόμη και αν ένα παιδί εμβολιαστεί τώρα, δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις σε ένα μήνα ώστε να φοιτήσει στο σχολείο μας», συνεχίζει η κυρία Κίτσιου. Το μόνο που θα καθησύχαζε τους ανησυχούντες γονείς θα ήταν «ένα επίσημο έγγραφο από δημόσιο φορέα» ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των ελλήνων μαθητών.

«Προς θεού, δεν στρεφόμαστε εναντίον των παιδιών των προσφύγων αλλά ως γονείς, πρέπει να διαφυλάξουμε την υγεία των δικών μας παιδιών», λέει. Θεωρεί πως ό,τι αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου πρέπει να αποφασίσουν και τα υπόλοιπα 40 σχολεία του Νομού Ωραιοκάστρου. «Αν ένα παιδί από κάποιο σχολείο νοσήσει, θα κολλήσει άλλα παιδιά που συναναστρέφεται στα απογευματινά μαθήματα από άλλα σχολεία».

Ο Αθανάσιος Τσολακίδης, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου, λέει στο «Βήμα» ότι θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και των 40 σχολείων που εκπροσωπεί. Ο ίδιος αποδίδει τις αντιδράσεις αυτές στο ότι «δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τον Δήμο και αντίστοιχα από τον Δήμο προς τους Συλλόγους Γονέων. Οι γονείς αντιδρούν λόγω έλλειψης ενημέρωσης και φόβου».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης σιγοντάρει τις ρατσιστικές-ξενοφοβικές αντιδράσεις των γονέων. «Ναι στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων μεταναστών, όχι όμως στα σχολεία του δήμου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Τονίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση προς τους δήμους πριν ληφθούν αποφάσεις για το προσφυγικό, δηλώνει ότι «για μία ακόμη φορά αιφνιδιαστήκαμε και βρισκόμαστε προ τετελεσμένων αποφάσεων, το υπουργείο ενεργεί και αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς».

Ερχόμενος σε αντίθεση με την άποψη των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που είναι γιατρός στο επάγγελμα, ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως γιατρός χαρακτηρίζοντας «υγειονομική βόμβα» τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Η πρόταση του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι να κάνουν μαθήματα τα μικρότερα προσφυγόπουλα στα κέντρα φιλοξενίας και τα μεγαλύτερα σε χώρους που θα μισθωθούν γι’ αυτή την χρήση.


Το σχόλιο Ν. Φίλη


Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

«Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών- στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» δήλωσε ο κ. Φίλης στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής» πρόσθεσε ο κ. Φίλης και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 πατρίδες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου «να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους» καθώς, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές» ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό υποστηρίζει ότι οι ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου «κινούνται σε επικίνδυνη ρατσιστική κατεύθυνση».

Η οργάνωση υπογραμμίζει πως οι ίδιοι άνθρωποι της περιοχής του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι παιδιά και εγγόνια προσφύγων, δεν πρέπει να επιτρέψουν να εμφανιστούν επιτροπές που θα οδηγήσουν «σε νέους Άγιους Παντελεήμονες και νέους αδικοχαμένους Παύλους Φύσσες».
 
Επίσης, ζητά από τους γονείς και κηδεμόνες να «θωρακίσουν» τα παιδιά τους απέναντι στον «ατομισμό και των κοινωνικό κανιβαλισμό», να δείξουν αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους του πολέμου και να απαιτήσουν ξενώνες αντί στρατόπεδα για τους πρόσφυγες.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για τις δηλώσεις Φίλη περί Ωραιόκαστρου 
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου 
Εισαγγελική παρέμβαση για ρατσιστική βία στο Ωραιόκαστρο 
Καμμένος: Θλιβερές και καταδικαστέες οι δηλώσεις γονέων για το Ωραιόκαστρο 
Κανάκης: Πλήρως εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο 
«Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να 'ναι δικά μας παιδιά» 
Δάσκαλοι Αν. Θεσσαλονίκης: Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές για πρόσφυγες 
Εκκολάπτεται και στη Φιλιππιάδα το «αυγό του φιδιού»  
 
 
σχόλια (164)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αθώα παιδάκια μεν... | 15/09/2016 11:50
  ... εν δυνάμει στρατός κατοχής δε. Τίποτε δεν μάθαμε από τα παθήματα άλλων; Και μια απορία: Εμάς (των παιδιών της κατοχής και λίγο μετά) οι γονείς μας γιατί έμειναν εδώ και πάλεψαν και μας γέννησαν και υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας. Πρώτη φορά βλέπω τη λογική "έχει πόλεμο, φύγαμε". Θα τελειώσει ο πόλεμος και θα τα ξαναφτιάξουν. Αλλά μάλλον τους έχουν στείλει εδώ σε διατεταγμένη υπηρεσία, τουλάχιστον τους πιο πολλούς κι οι διάφοροι - λίγοι - είναι η "φούντα".
  Σταματίνα Πετράκου
  απάντηση205
   
   
  Απλή οικονομία | 15/09/2016 10:51
  Πρώτο θέμα σε ειδήσεις,εφημερίδες, διαδίκτυο, ραδιόφωνο και συζητήσεις : η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αρα πρώτα θα το δούμε οικονομικά το θέμα. Ποιός πληρώνει φόρους,ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κοκ στο Ωραιόκαστρο:Οι κάτοικοι Αρα ποιός έχει δώσει χρήματα για την ανέγερση και συντήρηση του σχολείου:Οι κάτοικοι Οπότε ποιός έχει τον πρώτο λόγο για το ποιός θα φοιτήσει εκεί:Οι κάτοικοι Γιατί αν ο κάτοικος πληρώνει και στο δημόσιο χώρο (ενώ ο κάτοικος δεν επιθυμεί) εσύ τον υποχρεώνεις να δεχτεί κάποιον που όχι απλά δεν συνεισφέρει αλλά καν δεν θέλει να είναι εδώ, για ποιό λόγο να συνεχίσει να πληρώνει? Ο ρατσισμός ή μη δεν έχει καμμία σχέση
  απορημένος
  απάντηση185
   
   
  ΜΟΝΕΣ ΟΧΙΕΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ | 15/09/2016 10:51
  Τα φίδια είναι όσοι υποστηρίζουν τους εισβολείς. Απο τους αλβανούς το 1990 μέχρι τώρα η Ελλάδα τσακίστηκε. Όχι λοιπόν, θάνατος στους ανθέλληνες
  nikos
  απάντηση196
   
   
  Πρώτα τα τσιγγανάκια και μετά τα προσφυγόπουλα | 14/09/2016 22:17
  Ας πάνε τα τσιγγανάκια πρώτα σχολείο, που τα έχουν ξαμολημένα οι γονείς τους κάθε μέρα και νύχτα στους δρόμους και μετά βλέπουμε. Τι τους έπιασε τρεμούρα τώρα να μορφώσουνε τα προσφυγόπουλα; Τόσο ανθρωπιστές είναι; Ή μήπως έχει λεφτά η υπόθεση; Γιατί διαβάζουμε ότι τα κονδύλια έχουν βρεθεί...
  Νίκος
  απάντηση204
   
   
  Στη Σχολή Χιλλ καλέ! | 14/09/2016 21:40
  Με λούσα ανάλογα! Εκεί τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά της Ελληνικής "αριστοκρατίας" - της αριστερής "αριστοκρατίας" - άντε και καλοφάγωτες οι μίζες από τις επιδοτήσεις προσφύγων επενδυτών!
  Να μεγαλώνει ο Ερνέστος αντιρατσιστικά!!
  απάντηση235
   
   
  έθνος και πατρίδα | 14/09/2016 19:07
  Έλληνες αντισταθείται στην κομποστοποίση των λαών και των εθνών που έχει ως στόχο την δημιούργια μαζάνθρωπων χωρίς αρχές και ιδανικά... Το κλήμα άμα τα κόψεις απο το αμπέλι ξερένεται, έτσι είναι και οι άνθρωποι.Η αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ρίξει και τις πιο μεγάλες αυτοκρατορίες .Διδάξτε στα παιδιά σαςι τον Ελληνικό Πολιτισμό και κρατήστε τα πανάρχαια ήθη και έθιμα.Αντισταθείτε στην νεωτερικότητα που σας πλασσάρουν τα ΜΜΕ τα οποία ανήκουν στους ισχυρούς του πλανήτη.Τέλος οι μετανάστες οι περισσότεροι δεν φταίνε οι άνθρωποι απλά άθελα τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των παγκόσμιων ισχυρών ενσωματώστε τους αν θελουν οι ίδιοι...
  Λεωνίδας
  απάντηση205
   
   
  Αμα ντρεπεσαι να πεις αυτο που σκεφτεσαι | 14/09/2016 17:23
  ...τοτε σιγουρα πρεπει να ντρεπεσαι για τα χαλια σου. Αυτα για οσους κρυβονται πισω απο καποια εμβολια για να κρυψουν οτι παραμενουν ιδιοι με τους παππουδες τους που λεγανε "τουρκοσπορους" τους Μικρασιατες.
  Λεω εγω ο ασχετος...
  απάντηση2540
   
   
   
  Οταν δεν εχεις το μυαλο και γραφεις βλακειες | 14/09/2016 16:27
  να εχεις το θαρρος οπως π.χ. ο Γιωργος Μαλουχος και να δημοσιευεις τα σχολια εστω και αν σε αναφερουν σαν ξανθια. Θεατρο!!!!!
  Βρασιδας
  απάντηση244
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ορεη γωνις | 14/09/2016 16:17
  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ.. ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ.
  ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ
  απάντηση1549
   
   
   
  Οι γονείς απαίτησαν το αυτονόητο : Υγειονομική ασφάλεια και ευταξία. | 14/09/2016 16:14
  Στη Μεγάλη Βρετανία απαγορεύεται στις μαθητικές τάξεις τα παιδιά από άλλες χώρες να υπερβαίνουν το 30% των μαθητών. Εδώ στη χώρα του large Φίλη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το να συγκρίνετε τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, που με τον ερχομό τους «επαν- εγκατέστησαν» τον Ελληνισμό στη Μακεδονία, με τους απρόσκλητους «πρόσφυγες» μετανάστες δείχνει αν μη τι άλλο άγνοια Ιστορίας και φαιδρότητα. Και στη δεκαετία του 80 υπήρχε εμφύλιος στο Λίβανο.. όμως δεν ήρθε κανείς τότε από εκεί .. τυχαίο ? Ίσως αυτή τη επιλογή του Ελ. Βενιζέλου θέλει να εκδικηθεί η νέα τάξη πραγμάτων και να μας κάνει με το ζόρι «πολυπολιτισμική» κουρελού. Και ναι Κ. Μποζανίνου υπάρχουν διαφορές στη νοοτροπία και την κουλτούρα σε αυτό το πλανήτη. Εκτός και αν τα εγχειρίδια δημοσιογραφίας που σας προμηθεύουν δεν το αναφέρουν.
  Σάκης
  απάντηση6211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τα αυγά από τα φίδια, | 14/09/2016 16:00
  είναι οι μουσουλμάνοι δήθεν πρόσφυγες που κατακλύζουν την χώρα μας και την Ευρώπη και όχι οι γονείς που θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Γιατί δεν πάνε στην Αραβία και στα Εμιράτα όλοι αυτοί, αλλά έχουν ξεχυθεί στην Ευρώπη;; εκεί έχουν και χώρο και λεφτά και παρόμοιο πολιτισμό. Το καλύτερο θα είναι να κάνουν την ίδια αντίδραση με το Ωραιόκαστρο όλες οι πόλεις και χωριά που έχουν μουσουλμάνους μετανάστες.
  stefan_g
  απάντηση6313
   
   
  πιστοποιητικο υγειας μαθητη | 14/09/2016 15:47
  ζητειται κατα την εγγραφη σε καθε νηπιαγωγειο και δημοτικο σχολειο της χωρας (για γυμνασιο δεν γνωριζω ακομα). αν δεν εχουν κανει τα αντιστοιχα εμβολια που ζητα απο τον ιθαγενη μαθητη, τοτε δεν πρεπει να εγγραφουν.
  ιθαγενης
  απάντηση650
   
   
   
  οχι στο Ρατσισμο | 14/09/2016 15:47
  Μιλαμε για αθωα παιδια που οι χωρες τους εχουν πολεμο και πανε σ αλλες χωρες για να χουν μια καλυτερη ζωη,υγεια και παιδεια.Ποιοι ειστε εσεις που θα αποφασισετε ποιος θα πηγαινει σχολειο η οχι. Παλιοφασιστες.Τα προσφυγοπουλα Θα φοιτησουν σε ελληνικα σχολεια και αν δεν σας αρεσει να φατε ενα κουβα σκατα. Κασιδιαρηδες
  Μαγδα
  απάντηση1474
  Απαντήσεις  5 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ψαξτε αυτό που θα σας πω | 14/09/2016 15:43
  Πολύ πρόσφατα πήραν συνέντευξη από μία νεαρή λιμενικό που υπηρετεί σε ένα καινούργιο καράβι του λιμενικού,οι ερωτήσεις κλασικές οι περισσότερες..όταν τη ρωτάνε για τις εμπειρίες της αναφερεται στο πόσο εντύπωση της έκανε που οι πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους!!!! Βρείτε το και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.Τη συνέντευξη την εδωσε στην ερτ και σε ένα τοπικό της Κρητης αν δε κάνω λάθος,φυσικά δε το δειξανε και πολλά μεσα..Κάντε ένα κόπο αξίζει! Και δε λέω να βοηθήσουμε, παιδάκια ειναι και αυτά,αλλά εδώ δε βοηθάνε οι δικοί τους και αρα ποια ηθική υποχρεώνει εμάς να πάρουμε τη θέση των γονιών τους;δείτε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε τι λεω.
  Μπαμπης
  απάντηση449
   
   
  μεγα λαθος | 14/09/2016 15:24
  κ. τανια το αυγο του φιδιου εκκολαφθηκε στις εκλογες , αν η χ.α. ειναι ο βελζεβουλ ο συριζα-ανελ ειναι ο βελζεβουλ του βελζεβουλ ,εγροιξες;
  ο ποντιος
  απάντηση486
   
   
   
  Συνθημα | 14/09/2016 13:56
  γαμμενο στον τοιχο πριν λιγα χρονια: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ.
  T
  απάντηση1755
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  επόμενο ήταν | 14/09/2016 13:05
  Οι ανθρωποι αποφασισαν το αυτονόητο. Αποφάσισαν πως τα παιδιά τους δεν θέλουν να πάθουν υπατιτιδα κα μηνιγκιτιδα και επισης μπορει να μην γουσταρουν και τους μουσουλμανους στην τελικη. Ας γίνει ένα δημοψηφισμα σε όλη την ευρώπη αν θέλουν τους μουσουλμανους, γιατι δεν γινεται αραγε; γιατι ξερουν το αποτελεσμα. Αλλα είναι αυτό δημοκρατία; Που είναι η φωνή του λαού; Και μην μπερδευετε τους προσφυγες που ηρθαν απο τον Πόντο, αρκετα με αυτή την καραμελα. Τι σχεση έχουν οι μεν με τους δε. Αυτοί είναι μουσουλμάνοι μέσο όρο κάνουν 5 παιδιά ανα οικογένεια. Ποιό έιναι το όραμα μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη να γινουμε μειονοτητες μέσα στις ιδιες μας τις χώρες; Να πάμε πίσω 1000 χρόνια;
  costas
  απάντηση6713
   
   
  Δυστυχως εχουμε κακους δημοσιογραφους και κακιστη κυβερνηση | 14/09/2016 12:49
  Βλεπω να βομβαρδιζονται με ασχημους χαρακτηρισμους και αθλιες ετικεττες (πχ ναζι) ελληνες γονεις που ανησυχουν δικαιως για τα παιδια τους. Οι ανθελληνες πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι που κανουν το παπαγαλο της αθλιας κυβερνησις δεν καταλαβαινουν οτι οι γονεις ανησυχουν για τα παιδια τους που θα συναυληζονται με παιδια εκτεθειμενα σε βαριες αρρωστιες οπως φυματιωση και ηπατιτιδα. Επισης κακιστο που δεν λαμβανεται υποψιν οτι τα λαθρομεταναστακια δεν ξερουν γρι ελληνικα και φυσικα τα ελληνοπουλα θα πρεπει να μεινουν πισω στα μαθηματα εως και 2 χρονια. Ρωτηστε τους δασκαλους σε σχολεια (οπως Μοσχατο) που εχουν πλημμυρισει απο προσφυγες και λενε στους ελληνες να πανε τα παιδια τους αλλου!
  Σπυρος
  απάντηση507
   
   
  ΕΡΩΤΗΣΗ | 14/09/2016 12:13
  ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΛΑ... ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ( ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ), ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ. ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΘΑ ΔΕΧΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ), ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ????
  ΓΙΑΝΝΗΣ Π.
  απάντηση666
   
-