Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία με αφορμή τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η κινητοποίηση έχει ως αποδέκτη «την Ελληνική Κυβέρνηση και κύρια στόχευση την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού της επιτελείου στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.»

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα! Οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους, δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ!! Δυο μέτρα και δυο σταθμά; ΓΙΑΤΙ; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;», είναι τα ερωτηματικά που θέτουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών και αποτυπώνονται στο πανό που αναρτήθηκε έξω από το κτίριο του ΣτΕ επί της Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη. Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μας ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις. Αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη, αυτό απαιτεί ο ένστολος!»

Επιπλέον υπενθύμισε την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και ειδικότερα την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων – Άγαλμα Βενιζέλου), την προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00. «Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις της, η σύγκρουση με τα ψέματά της θα είναι διαρκής» τονίζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών.