Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα, στηνΑττικήπροβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣτηΘεσσαλονίκηπροβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικότερα:

Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα κυμαίνονται 3 – 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, βορειοδυτικοί που θα πνέουν με 4 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: αρχικά γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 – 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος ο καιρός, με βορειάδες που θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος ο καιρός, με βορειάδες 5 – 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.