Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία νομιμοποίησης των αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων ετοιμάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, η παράταση της προθεσμίας (λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η νέα ρύθμιση εκτός από την παράταση θα περιλαμβάνει και διατάξεις που θα αφορούν τις προδιαγραφές των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται δύο με τρεις τύπους εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν ως «μπούσουλας» προκειμένου η αδειοδότησή τους από τις τοπικές αρχές να γίνεται εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες.
Αν δεν δοθεί παράταση, όπως προειδοποιεί σε επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια (λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων), «θα αντιµετωπίσουν σοβαρά προβλήµατα και κυρώσεις».