«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα στενότητας, είναι σε εξέλιξη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος για την αύξηση του στόλου. Νομίζω τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λύσεις πολύ καλύτερες από ό,τι έχουμε τώρα» δήλωσε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «δυστυχώς χάσαμε τέσσερα από τα έξι πλοία που ήταν προγραμματισμένα, από κακό σχεδιασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα είμαστε σε ένα πρόγραμμα που την επόμενη πενταετία θα έχει αποδώσει».

Και σημείωσε ότι για το θέμα της συντήρησης «υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκ των ενόντων να αντιμετωπίζεις τα ζητήματα αυτά. Ο δικός μας σχεδιασμός είναι να φέρουμε στο Σώμα λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνίτη, ώστε για πρώτη φορά να οργανώσουμε υπηρεσιακές επισκευαστικές βάσεις του Λιμενικού Σώματος. Δεν θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά ήδη υπάρχουν σε υπολειτουργία στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική. Θα τις ενισχύσουμε και θα τις στελεχώσουμε και όπου μπορούμε θα αναπτύξουμε καινούργιες. Έτσι θα έχουμε έναν οργανωμένο τρόπο συντήρησης των σκαφών. Έχουμε ήδη μία σύμβαση ύψους 1.700.000 ευρώ που αφορά ανταλλακτικά και ήδη τρέχει, αφού υπογράψαμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία την ανάθεσή τους. Όλα αυτά είναι σχεδιασμοί που τους έχουμε βάλει μπρος και ήδη τρέχουν. Πιστεύω σε αυτό το επίπεδο η εικόνα θα είναι διαφορετική».