Η Ιατρική Σχολή και η Νομική Σχολή Αθήνας συγκέντρωσαν και εφέτος τις περισσότερες «πρώτες προτιμήσεις» των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για την «κατάταξη» των προτιμήσεων των υποψηφίωσν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Ακολουθούν άλλα τμήματα περιζήτητων κεντρικών Ιδρυμάτων, όπως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπσιτημίου, το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και η Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Περιζήτητα είναι επίσης τα Τμήματα Ψυχολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Σχολές Ανθυποπυραγών, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Μεγάλο αριθμό «πρώτων προτιμήσεων» συγκέντρωσαν η Σχολή Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού.
Το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών δηλώθηκε ως «πρώτη επιλογή» από 851 υποψηφίους, κάτι που το φέρνει πάνω και από το Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Όσον αφορά τις συνολικές προτιμήσεις υποψηφίων (ανεξαρτήτως σειράς προτίμησης δηλαδή), πρώτο είναι το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών (15.840), ακολουθεί το Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ(ΗΜ.&ΕΣΠ.) — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ –ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ(ΗΜ.&ΕΣΠ.) — ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ –ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016