Τρεις τούρκοι πολίτες στη Ρόδο και μία πενταμελής οικογένεια τούρκων στην Αλεξανδρούπολη εισήλθαν, χθες Τετάρτη, παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα Fm 99.5
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσαν ότι είναι διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν και ότι η ζωή τους κινδυνεύει στη Τουρκία, ενώ προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η οικογένεια έφτασε στην Αλεξανδρούπολη πιθανότατα, με βάρκα από τον Εβρο. Με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι αυτή την ώρα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.
Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια. Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.