Την αισιοδοξία ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αυτή τη σχολική χρονιά «με όλες τις καλές προϋποθέσεις προετοιμασίας» και με τα εκπαιδευτικά κενά καλυμμένα, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να μην γίνει η Παιδεία αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης.

Μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός ανέφερε ότι οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι 21.000 και τόνισε ότι έχει γίνει έγκαιρη προετοιμασία, ώστε να καλυφθούν τα κενά που εμφανίζονται «παραδοσιακά» τον Σεπτέμβριο.

«Η προετοιμασία μας αποσκοπεί στο να καλυφθούν τα κενά ει δυνατόν από την πρώτη μέρα και σε αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε» δήλωσε ο κ. Φίλης

«Το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα και κενά, δεν είναι ένα κέρδος που αφορά την κυβέρνηση» είπε ο κ. Φίλης και ζήτησε να μην γίνουν η εκπαίδευση και τα σχολεία αντικείμενο κομματικής αντιδικίας.

«Είναι ένα κέρδος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Τα παιδιά μας, τις οικογένειες όλες, συνολικά στις στιγμές που ζούμε μπορεί να δώσει ένα απτό παράδειγμα ότι η κανονικότητα επιστρέφει στη χώρα μας» είπε.