Προσπάθεια ενόπλων για την επανεμφάνιση της Σέχτας Επαναστατών πιθανολογεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι υποκρύπτεται πίσω από τη νέα αποστολή δέματος-βόμβα, η οποία δεν εξερράγη, σε δικαστικό λειτουργό. Και αυτό προκειμένου, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όχι μόνο να διαμορφωθεί εικόνα «αναγέννησης» του εγχώριου αντάρτικου πόλης με χτύπημα μιας οργάνωσης-«φόβητρο» αλλά και για να προσφερθεί ίσως άλλοθι σε κρατούμενους αντιεξουσιαστές.

Παράλληλα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει νέο χτύπημα των ενόπλων, ίσως με διαφορετικό τρόπο, αφού φαίνεται να έχουν έναν-δύο συνεργούς εκτός φυλακών οι οποίοι προς το παρόν περιορίζονται σε «αμπαλάζ βομβών». Σημειώνεται ότι περίπου προ διετίας ύστερα από αποστολή δέματος-βόμβα, που επίσης δεν είχε εκραγεί, εναντίον δικαστικού λειτουργού αντιεξουσιαστές ανέφεραν ότι «θα αλλάξουμε τακτική».

Στόχος της επίθεσης ήταν αυτή τη φορά δικαστής του Πειραιά. Δέχθηκε δέμα-βόμβα στο σπίτι του στον Υμηττό, το οποίο φέρεται να είχε σταλεί από «πανεπιστημιακό» . Με βάση την ενημέρωση, την εκπαίδευση αλλά και την επιφυλακή στην οποία βρίσκονται οι δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να μη γίνουν στόχος βομβιστών με παγιδευμένα δέματα, ο δικαστής δεν άνοιξε το δέμα, αναζήτησε στο διαδίκτυο στοιχεία για τον «ανύπαρκτο» αποστολέα, κράτησε το δέμα σε απομονωμένο μέρος και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε μασούρια δυναμίτιδας, ξυραφάκια, βίδες κ.λπ., σε έναν μηχανισμό πανομοιότυπο με εκείνον που είχε σταλεί στις 2 Ιουνίου 2016 εντός βιβλίου στη δικαστική λειτουργό κυρία Ισιδώρα Πόγκα. Και εκείνος ο μηχανισμός δεν είχε εκραγεί, ενώ οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει πάνω του μη εκμεταλλεύσιμο, αλλοιωμένο, δείγμα DNA.

Αλλαγές στην τακτική

Οι αστυνομικοί πάντως έχουν διαπιστώσει ορισμένες αλλαγές στην τακτική των αποστολέων της βόμβας ως προς τον τρόπο παράδοσής του (στην κυρία Πόγκα ήταν συστημένο), τον φερόμενο αποστολέα, το περιεχόμενό του και άλλα στοιχεία. Για την αποστολή βόμβας στην κυρία Πόγκα δεν υπήρχε ανάληψη ευθύνης, όμως εκτιμάται ότι σχετίζεται με έρευνες από την ενασχόλησή της με τμήμα της δράσης της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και με αρνητική «εισήγησή» της για ορισμένους κατηγρουμένους.

Ο δικαστικός από τον Πειραιά που παρέλαβε το δεύτερο δέμα-βόμβα είχε ακυρώσει προ τετραμήνου δικαστική απόφαση υπέρ της νυν ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα σχετικά με την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι πριν από εννέα χρόνια στα Πετράλωνα, που είχε αποδοθεί στον αγώνα της κατά της εργοδοσίας σε εταιρείες καθαρισμού κτιρίων.

Επιπλέον ο δικαστικός ήταν μέλος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το 2014.

Η «ανάσταση» της «Σέχτας»

Σε πρόσφατο κείμενό του κρατούμενος ηγετικό μέλος των «Πυρήνων» είχε στραφεί κατά των δικαστικών που είχαν χειρισθεί υποθέσεις, όπως του «Noor 1», και προχώρησαν σε «ευνοϊκές» αποφάσεις για τους κατηγορουμένους, σε σύγκριση με τις ποινές που επιβλήθηκαν σε μέλη των «Πυρήνων» για την υπόθεση επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού και του σχεδίου απόδρασης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την τελευταία διετία υπάρχει προσπάθεια μελών των «Πυρήνων» για την επανεμφάνιση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών (είχε προχωρήσει το 2009-10 στις δολοφονίες του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και σε δύο ένοπλες επιθέσεις σε τηλεοπτικό σταθμό και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού) και για την οποία υπήρχε ήδη σε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η εικόνα –χωρίς αποδεικτικό στοιχείο– ότι είναι «τμήμα» της πολυπληθούς Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Και αυτό διότι σε αλληλογραφία τους μετά την αποστολή παρομοίου φονικού δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας τον Απρίλιο του 2014 που δεν εξερράγη αναφέρονταν σε διακαή επιθυμία ανάληψης ευθύνης από τη «Σέχτα», που την ονόμαζαν κωδικά «Κορόνα». Όπως ανέφεραν σε ένοπλους, «αν την ευθύνη της επίθεσης (στην Ιτέα) την αναλάμβαναν ως

“Σέχτα”, άλλο ύφος θα είχε το κείμενό τους. Απλά, εφόσον δεν πέτυχε, κράτησαν χαμηλό προφίλ αλλά περιεκτικό».

Σε άλλο κείμενό τους μέλη των «Πυρήνων» ανέφεραν σε συνεργάτη τους με το κωδικό όνομα «Ιάσονας» ότι «η Σέχτα συνήθως δεν έστελνε ιντερνετικά κείμενα και πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνει στην ίδια μεθοδολογία», οπότε του λένε να βάλει την προκήρυξη σε ένα «στικάκι» και να το αφήσει σε όποιο σημείο τον βολεύει προσέχοντας για κάμερες. Και μετά του συστήνουν να πάρει τηλέφωνο από κινητό, παρά καρτοτηλέφωνο, για να μην αφήσει γενετικό υλικό, και να ενημερώσει «Τα Νέα», την εφημερίδα. Και αυτό γίνεται «λόγω της “ιστορίας” που έχει η “Σέχτα” μαζί τους».

Ακόμη σε πρόσφατο κείμενό του κρατούμενο μέλος των «Πυρήνων» είχε κάνει εκτεταμένη αναφορά στις επιθέσεις της «Σέχτας». Αναφέρεται, τέλος, ότι την τελευταία πενταετία έχουν σημειωθεί περίπου 15 επιθέσεις, αποστολές δεμάτων-βομβών εναντίον δικαστικών λειτουργών που είναι μόνιμος στόχος των «ανταρτών πόλης». Τους επόμενους μήνες θα διαπιστωθεί αν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ορθές…