Νέο περίεργο περιστατικό προστίθεται στην αλυσίδα των ιδιότυπων συμβάντων σχετικά με την υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1». Λίγες ώρες πριν από την αποστολή του δέματος-βόμβα στον έναν εκ των τριών δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δίκαζε την υπόθεση του «Noor 1», η εισαγγελέας της έδρας, που είχε ζητήσει την επιβολή μεγάλων ποινών στους κατηγορουμένους, είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. μια περίεργη προσέγγιση της μητέρας της από δύο «ύποπτα πρόσωπα» το πρωί της Πέμπτης.

Η προσέγγιση αυτή έγινε σε περιοχή της Αθήνας όπου διαμένει η συγγενής της όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ σταμάτησαν μπροστά από το σπίτι της, αποβιβάστηκαν από το όχημά τους, επεδίωξαν να μιλήσουν μαζί της, αναφέροντας το μικρό όνομα της κόρης της. Οι δύο άντρες φέρεται να συστήθηκαν ως «λογιστές» ή κάτι παρεμφερές και επεδίωξαν να εισέλθουν στο σπίτι. Όμως η μητέρα της εισαγγελέως άρχισε να φωνάζει και οι δύο ύποπτοι εξαφανίστηκαν.

Παραμένει ωστόσο ερώτημα αν η παρουσία αυτών των δύο ατόμων μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με το «Noor 1», πρόκειται για μία «συνήθη» απόπειρα εξαπάτησης ή ληστείας ηλικιωμένων με επίκληση σε «πρόβλημα του παιδιού τους» ή αφορά κάτι άλλο…