Ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει τεθεί στην διάθεση του ΕΚΑΒ και εκτελεί αεροδιακομιδές από την Χαλκιδική και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Στόχος της σύμπραξης των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη είναι να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης των οδικών αρτηριών της Χαλκιδικής, κυρίως τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

«Το όφελος της συνεργασίας αυτής είναι διπλό, αφού εκτός της άμεσης διακομιδής σοβαρά τραυματισμένων πολιτών από τροχαία και άλλων επειγόντων περιστατικών, επιτυγχάνεται και η αποδέσμευση των επίγειων μέσων του ΕΚΑΒ, τα οποία θα εξυπηρετούν τις υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η πρώτη επιτυχημένη αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου, οπότε και διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τραυματίας από τροχαίο στην περιοχή της Κασσανδρείας.

Επίσης, χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκαν από το ΕΚΑΒ, δύο αεροδιακομιδές με το ελικόπτερο του ΠΣ, προς το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ύστερα από πτώση από ύψος 2 μέτρων και ένα αγοράκι 12 μηνών, από το Βόλο, το οποίο διεκομίσθη διασωληνωμένο ύστερα από επανειλημμένες επιληπτικές κρίσεις.

Να σημειωθεί ότι, το ελικόπτερο στελεχώνεται από χειριστές του Πυροσβεστικού Σώματος, γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ.

Μαίρη Μπιμπή