Η χώρα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής δεκαετιών και «σήμερα δίνουμε τη μάχη για ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εκδήλωση για την παραχώρηση έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου από το Δημόσιο στον δήμο Αγίου Δημητρίου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες πολλά στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους πολίτες στην ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με τη σημερινή εκδήλωση που παραδίδονται τα εναπομείναντα 32 στρέμματα του Ασυρμάτου στον Δήμο του Αγ. Δημητρίου, κλείνει ένας κύκλος αγώνων 30 ετών. Σημείωσε ότι αυτό ήταν μια απλή διοικητική πράξη για την κυβέρνηση, αλλά για τους πολίτες ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή τέτοια πράξη. Γιατί, όπως τόνισε, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην περιοχή, καθώς ο χώρος θα είναι χώρος πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων.

Πέρα από τη μάχη για τα μεγάλα προβλήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπάρχει και η μάχη της καθημερινότητας, η οποία πολλές φορές πρέπει να δίνεται ακόμα και ενάντια στην ανοησία και τη γραφειοκρατία. «Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη», υπογράμμισε, «γιατί αυτή είναι η εντολή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε δύο ακόμα σημεία τα οποία, όπως είπε, έχουν μεγάλη σημασία: Το πρώτο είναι η συλλογική διεκδίκηση σε τοπικό επίπεδο, η οποία, όπως είπε, όταν δίνεται με σχέδιο και προτάσεις, τότε φέρνει και νίκες, όπως η σημερινή. Το δεύτερο σημείο είναι η ευθύνη της Πολιτείας να αφουγκράζεται τους πολίτες και να δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

Πριν από τον χαιρετισμό του κ. Τσίπρα, απηύθυνε χαιρετισμό η δήμαρχος Αγ.Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, η οποία αναφέρθηκε στις προσπάθειες δεκαετιών των δημοτικών αρχών. Ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και των πολιτών χωρίς κανένα αντάλλαγμα, όπως είπε, και με μόνη προϋπόθεση να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που υπάρχει. Τόνισε, τέλος, ότι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Άγιο Δημήτριο.