Για 29η χρονιά προγματοποιήθηκε με επιτυχία και εφέτος το πρόγραμμα των ΘΥΕΣΠΑ (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών). Στο πρόγραμμα δίδαξαν 24 πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες και πήραν μέρος 110 διδασκόμενοι (φοιτητές και διδάσκοντες σε τμήματα νεοελληνικών σπουδών 58 ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων) από 24 χώρες: Αίγυπτο, Αρμενία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γερμανία, Γεωργία, Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Λευκορωσία, Μεξικό, Ολλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Τσεχία.

Στη διάρκεια των είκοσι εννέα χρόνων λειτουργίας του προγράμματος, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα 6.133 σπουδαστές, από τους οποίους ορισμένοι ελληνικής καταγωγής, προερχόμενοι από 654 Ιδρύματα από 78 χώρες.
Το πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ ξεκίνησε το 1988 μετά από απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος με την ευκαιρία της επετείου των 150 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987. Όπως ανακοινώθηκε απο το πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος, που άρχισε στις 6 Ιουνίου και τελείωσε στις 14 Ιουλίου, λειτούργησαν έξι τμήματα (αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων) στα οποία διδάσκονταν για τέσσερις ώρες καθημερινά η Νέα Ελληνική Γλώσσα. Δόθηκαν δε διαλέξεις με θέματα: Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Εισαγωγή στο Βυζαντινό Πολιτισμό, Η Ιστορία του Νέου Ελληνισμού κατά την περίοδο της Βενετικής κυριαρχίας 1204-1797, Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, Η προσφορά της Αρχαίας Ελλάδας στον Πολιτισμό, Η Κύπρος στον Ελληνικό Πολιτισμό, Το Μακεδονικό Ζήτημα, Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, Γλώσσα και Πολιτισμός, Ελληνική Γλώσσα και Επιστημονική Ορολογία, Χρόνος και άποψη και Η ποικιλία της Νέας Ελληνικής). Οι φοιτητές επισκέφθηκαν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους -με συστηματική ξενάγηση και επιτόπου μαθήματα (Ακρόπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Αγορά και Μουσείο Κεραμεικού, Βυζαντινό Μουσείο, Μυκήνες, Επίδαυρο, Ναύπλιο, Δελφούς). Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη και επίσημη υποδοχή από την Αντιπρόεδρο στη Βουλή των Ελλήνων.
Το πρόγραμμα από την έναρξή του υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, από τη Βουλή των Ελλήνων, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Λεβέντη, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, την Alpha Bank, φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και την επιχείρηση Αφοί Κομπατσιάρη.