από metereologos.gr
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
 
 

Νέα μέθοδος ολόσωμης ετήσιας εξέτασης

Θέτει νέα πρότυπα για τον έλεγχο των σπίλων - ελιών
Νέα μέθοδος ολόσωμης ετήσιας εξέτασης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα δεδομένα στον τρόπο χαρτογράφησης του δέρματος άλλαξαν. Μία νέα μέθοδος ολόσωμης και αυτοματοποιημένης εξέτασης θέτει πλέον νέα πρότυπα για την ετήσια παρακολούθηση της υγείας του δέρματος. Το σύστημα IQ Body Scanner Mapping εκμηδενίζει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, καθώς καταγράφει κάθε σπίλο και κάθε βλάβη που υπάρχει σε ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος και ανιχνεύει αυτόματα τις μεταβολές σε κάθε επαναληπτική εξέταση.

Η νέα αυτοματοποιημένη ολόσωμη εξέταση υπερέχει των συμβατικών μεθόδων χαρτογράφησης σε καίρια σημεία:
• αναλυτική καταγραφή όλων των βλαβών του δέρματος μέσα σε λίγα λεπτά
• αυτόματη σύγκριση παλαιότερων και νέων εικόνων σε κάθε εξέταση
• άμεσος εντοπισμός των μεταβολών στους υπάρχοντες σπίλους
• αυτόματη ανίχνευση νέων σπίλων
• βαθμονόμηση των «ύποπτων» σπίλων
• αποθήκευση αποτελεσμάτων και δυνατότητα τακτικού ελέγχου

Αποτυπώνει τον «χάρτη» του δέρματός σας

Αφού σκαναριστεί όλη η επιφάνεια του δέρματος, στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζονται υψηλής ανάλυσης ολόσωμες εικόνες, πάνω στις οποίες υπάρχουν σημειωμένες όλες οι βλάβες που καταγράφηκαν, σαν ένα είδος ζωντανού «χάρτη». Αμέσως, επισημαίνονται από το μηχάνημα όλες οι μεταβολές σε σχέση με τις εικόνες της προηγούμενης εξέτασης. Κάθε μεταβαλλόμενος ή νεοεμφανιζόμενος σπίλος υποδεικνύεται από το σύστημα με κόκκινο χρώμα, παρακινώντας έτσι τον ιατρό να εστιάσει την προσοχή του εκεί.

Πέραν της κλινικής εκτίμησης, το IQ Body Scanner Mapping είναι εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα (Mole Analyser) που αναλύει τη δομή των «ύποπτων» σπίλων και τους βαθμονομεί, δηλαδή αξιολογεί με βαθμό την επικινδυνότητά τους. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο εργαλείο, που διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και ακρίβειας, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει τις εικόνες επί 20 έως 70 φορές, αποτελώντας ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του δερματολόγου. Με τον τρόπο αυτόν, αποφεύγεται μεταξύ άλλων η άσκοπη αφαίρεση καλοηθών σπίλων.

Η ακριβής ανάλυση της δομής των σπίλων μέσω της ψηφιακής δερματοσκόπησης έχει μία ιδιαίτερη αξία για τις γυναίκες που θορυβούνται όταν εμφανίζονται σπίλοι στο στήθος που έχουν εικόνα που προσομοιάζει με μελάνωμα, και σπεύδουν να τους αφαιρέσουν, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανεπιθύμητων ουλών. Σε πρόσφατη μελέτη της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Σικάγο, Ιλινόις, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «Journal of the American Academy of Dermatology”, αποδείχτηκε ότι μόνο με την δερματοσκόπηση μπορεί να αποφευχθεί η άσκοπη αφαίρεση σπίλων στην περιοχή του στήθους, η οποία συνήθως αφήνει πίσω της αντιαισθητικές ουλές σε μία περιοχή που αποτελεί κατ’ εξοχήν σύμβολο θηλυκότητας.
Εντοπίζει έγκαιρα τον καρκίνο του δέρματος

Η ολοκληρωμένη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας του δέρματος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης του δερματικού καρκίνου, που αποτελεί την πιο συχνή μορφή της επάρατης νόσου παγκοσμίως. Για τον έγκαιρο εντοπισμό των δερματικών μεταβολών και την πρώιμη ανίχνευση κακοήθειας, συστήνεται η εξέταση IQ Body Scanner Mapping να επαναλαμβάνεται μία φορά τον χρόνο, ενώ τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οφείλουν να την επαναλαμβάνουν δύο φορές τον χρόνο. Τα άτομα αυτά είναι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα, άνθρωποι που έχουν πολλούς σπίλους ή μεγάλους σπίλους εκ γενετής ή άτυπους σπίλους, άνθρωποι που είχαν πάθει ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία και όσοι έχουν ιστορικό δερματικού καρκίνου.

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύει ο κάθε άνθρωπος όταν εντοπίζει στο δέρμα του νέους σπίλους, μεταβολές στους υπάρχοντες σπίλους ή στο περιβάλλον δέρμα, ή κάποια ασυνήθιστη αίσθηση, όπως κνησμό ή αίσθημα καύσου. Με την έγκαιρη διάγνωση, δίνεται η δυνατότητα άμεσης θεραπείας και πλήρους ίασης σε ποσοστό 90-95% για την κακοηθέστερη μορφή δερματικού καρκίνου που είναι το μελάνωμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μη-μελανωματικούς καρκίνους είναι 99-100%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση IQ Body Scanner Mapping, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://iqbodyscanner.com/ ή να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο.


 

Dr. Τζερμιάς Χριστόφορος
Δερματολόγος


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Πού υπάρχει στην Ελλάδα ; | 12/07/2016 10:43
  Υπάρχει τό σύστημα στην Ελλάδα; πού; και πόσο κοστίζει η εξέταση;
  Ενδιαφερόμενος
  απάντηση140
   
-