Μια ολιγόλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης με στενό συγγενή του λίγες στιγμές πριν τον αυτοπυροβολισμό του, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διακριβώσει τις πλήρεις συνθήκες του απονενοημένου διαβήματος του ιδιοκτήτη της Jet Oil.

Στο τηλεφώνημα αυτό ο 84χρονος αυτόχειρας ζήτησε αιφνιδιαστικά από τον συγγενή του «να προσέχει την οικογένεια του, να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας του» ενώ προχώρησε και σε άλλες σχετικές προτροπές. Στη συνέχεια δε, φέρεται να έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Ο απολογιστικός και «αναχωρητικός» τόνος στις αναφορές του 84χρονου επιχειρηματία, θορύβησε τον συγγενή του ο οποίος προσπάθησε να του τηλεφωνήσει εκ νέου, ενώ αμέσως κινήθηκε προς το σπίτι του στον Διόνυσο για να αποτρέψει το «μοιραίο». Χωρίς να προλάβει…

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και συγγενείς του 84χρονου εκτιμούν ότι αυτή η τηλεφωνική επαφή και οι συμβουλές του Κυριάκου Μαμιδάκη είχαν τον χαρακτήρα «τελευταίας επιθυμίας» του αυτόχειρα, οι οποίες ίσως να μη καταγράφηκαν σε κάποιο χειρόγραφο. Και το οποίο πλέον θεωρήθηκε «περιττό».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο γραφείο του μόνο μια λευκή κόλλα και ένα στυλό, όμως συνεχίζουν την έρευνά τους για να εντοπίσουν κάποιο άλλο «επεξηγηματικό» κείμενο. Χωρίς όμως μέχρι τώρα να βρεθεί κάτι σχετικό.
Πάντως από ορισμένες μαρτυρίες προσώπων που διατηρούσαν επαφή με τον 84χρονο φέρεται να προκύπτει ότι «ο Κυριάκος Μαμιδάκης αιφνιδιάσθηκε από την δημοσιότητα που είχε δοθεί – το προηγούμενο 48ωρο – και τις κριτικές που υπήρξαν για υπαγωγή της Jet Oil στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που είχε ζητηθεί από τις αρχές Ιουνίου». Επιπλέον στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι «προσφάτως είχε ανανεωθεί η άδεια οπλοφορίας του 84χρονου».