Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα δυτικά και στα βόρεια προάστια. Δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο και σε οικογένειες που θεωρούνταν από παλιά ευκατάστατες.
Στην Κηφισιά όμως, περιοχή που από πολλούς θεωρείται ότι κατοικείται από πλουσίους, πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή επιβιώνουν από τα συσσίτια και τη φιλανθρωπία εμπόρων και καταστηματαρχών της περιοχής.
«Παιδιά της Γης για τους απόρους της Κηφισιάς»

Από τις αρχές του 2011 το φιλανθρωπικό σωματείο «Παιδιά της Γης» μοιράζει φαγητό, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή τα περισσότερα εστιατόρια και οι ταβέρνες της Κηφισιάς, τα οποία μάλιστα μαγειρεύουν και ειδικό φαγητό για τα παιδιά. Η διανομή του φαγητού γίνεται από το Α’ ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας. Ο αριθμός όμως των πολιτών που έχουν ανάγκη δυστυχώς αυξάνεται καθημερινά και το σωματείο αποτάθηκε για βοήθεια και σε σουπερμάρκετ και εμπόρους της περιοχής. Ταυτόχρονα ζητεί και την ευαισθητοποίηση όλων όσοι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να συνδράμουν στις προσπάθειες που γίνονται για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και με συντονισμένες κινήσεις και βάζοντας ο καθένας μας από ένα λιθαράκι, η μετάβαση στη νέα καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη θα γίνει ευκολότερη.

Σκοπός και οικονομική βοήθεια

Το σωματείο ιδρύθηκε το 1996. Πρωταρχικός σκοπός ήταν να βοηθήσουν τα παιδιά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Γης, που έχουν ανάγκη, ηθικά και υλικά, και να στηρίξουν οικονομικά ιδρύματα που βοηθούν τα παιδιά.
Ειδικότερα, ανάμεσα στους σκοπούς του σωματείου είναι η προστασία, η πρόνοια, η ηθική και η οικονομική βοήθεια παιδιών σε όλον τον κόσμο που περιλαμβάνει:
  • Κάθε δραστηριότητα για ηθική και υλική βοήθεια παιδιών και εφήβων (αγορά ενδυμάτων, τροφίμων, βιβλίων και γραφικής ύλης).
  • Καταβολή διδάκτρων σχολών και μαθημάτων σε αριστούχους.
  • Παροχή πάσης φύσεως βοήθειας, οικονομικής και υλικής, ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε ξενώνες προστασίας παιδιών, παιδουπόλεις κ.α. καθώς και σε ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού.
Στο σωματείο συμμετέχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, δραστήρια και αξιόλογα πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν ολόψυχα για την επίτευξη των σκοπών του και αγωνίζονται για αυτό.

HeliosPlus