Θύματα ένοπλης ληστείας στο σπίτι τους στην Άκοβα Άργους έπεσαν το πρωί της Δευτέρας 53χρονος επιχειρηματίας εμπορίας και συσκευασίας κρεάτων και η 48χρονη σύζυγός του.

Λίγο μετά τις 09.30, την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι τους κι έμπαιναν στο γκαράζ του σπιτιού τους, τέσσερις άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και τα χέρια τους, τους επιτέθηκαν και τους ακινητοποίησαν, με την απειλή δύο Καλάσνικοφ και ισάριθμων πιστολιών.

Αφού έδεσαν και φίμωσαν το ζευγάρι, οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι τσάντα του επιχειρηματία, η οποία κατά δήλωσή του περιείχε 120.000 ευρώ, ενώ πήραν και άλλα 4.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 53χρονου. Κατευθύνθηκαν προς την Καρυά της ορεινής Αργολίδας, όπου στην περιοχή Σταθέικα πέταξαν στον γκρεμό το όχημα του επιχειρηματία και διέφυγαν, προφανώς με άλλο αυτοκίνητο, συνεργού τους που τους περίμενε.

Όταν κατάφερε να λυθεί ο επιχειρηματίας, ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την ορεινή Αργολίδα και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Γερανοφόρο όχημα ανέσυρε από τον γκρεμό το αυτοκίνητό του, ώστε να ελεγχθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Άργους.