Καλύτερη σε σχέση με την Κυριακή είναι, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, η εικόνα στη φλεγόμενη από το βράδυ του Σαββάτου πευκόφυτη έκταση στα Δερβενοχώρια.

Πάντως, η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, με διάσπαρτες κατά τόπους εστίες, σε χαράδρες.

Μιλώντας στο in.gr, ο αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς είπε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι η μορφολογία του εδάφους, καθώς η ευρύτερη περιοχή είναι δύσβατη, με χαράδρες. Κατά δεύτερο λόγο, τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι μεταβλητοί άνεμοι.

«Γίνεται διαρκής διασπορά οχημάτων και προσωπικού, σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν τα εναέρια μέσα και τα χωματουργικά μηχανήματα» ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Οινόη και το άλλο με νοτιοανατολική προς τον Ασπρόπυργο. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ήδη ωστόσο έχουν αποτεφρωθεί χιλιάδες στρέμματα, ενώ η οσμή καμένου είναι έντονη σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Επί τόπου παραμένουν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες και 16 οχήματα των δήμων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης συντονίζουν επιτόπου οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγοι Βασίλειος Καπέλιος και Αθανάσιος Σερεντέλλος.

Ανησυχία για το αν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τις αντιπυρικής περιόδου, λόγω των σημαντικών ελλείψεων, εξέφρασε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99.5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών, Γιάννης Σταμούλης.

«Όλα βασίζονται στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των ανδρών μας. Δεν υπάρχει βοήθεια από την Πολιτεία» δήλωσε.