Ως ένας «μοναχικός, φιλήσυχος, περιστασιακά εργαζόμενος στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου που είχε ένα μικρό μεροκάματο, κρατούσε δύο-τρία κιλά ψάρια κάθε ημέρα για να ζήσει και είχε χόμπι του τα περιστέρια και τους περιστερώνες» περιγράφεται ο 50χρονος Αντώνης Μ., θύμα της άγριας δολοφονίας στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης προ μερικών ημερών.
Ο 50χρονος αναγνωρίστηκε από συγγενή του από τα τατουάζ που είχε στα χέρια και στο σώμα του ύστερα από σχετική δημοσιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και διαπιστώθηκε ότι ήταν τελικώς τα επώνυμα ιχθυοπωλών για τους οποίους παλαιότερα εργαζόταν! Μάλιστα στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του έχουν κληθεί να καταθέσουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι ιχθυοπωλείων που τον γνώριζαν.
Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε εμπλοκές που είχε το θύμα της επίθεσης με ναρκωτικά, ενώ φέρεται να είχε κατηγορηθεί και για παράνομη οπλοκατοχή. Δεν αποκλείεται όμως το κίνητρο να ήταν διαφορετικό…
Τον 50χρονο, που διέμενε στο Πέραμα, ανακάλυψε μισή ώρα μετά τις 5.00 το πρωί της 15ης Ιουνίου ένας ψαράς. Το θύμα έφερε πολλά τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και του είχαν βάλει φωτιά, καθώς έφερε εκτεταμένα εγκαύματα και είχαν καεί τα ρούχα του. Η νεκροψία-νεκροτομή κατέδειξε πως το θύμα έφερε πολλά κατάγματα στα πλευρά και στον θώρακα, πλήθος τραυμάτων στο πρόσωπο και βαθύ κάταγμα στην πίσω πλευρά του κεφαλιού, που ήταν και το θανάσιμο τραύμα.
Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν και φωτιά στο θύμα για να εξαφανίσουν ενδεχομένως κάθε ίχνος δικό τους και δικό του. Τα δύο σημεία φωτιάς απείχαν μόλις ένα μέτρο μεταξύ τους που δικαιολογούν την πτώση του θύματος στο σημείο. Τα τραύματα προκλήθηκαν όχι από πυροβόλο όπλο αλλά από κάποιο βαρύ και μυτερό μεταλλικό όργανο, όπως μεγάλο κατσαβίδι ή άλλο εργαλείο.
«Το Βήμα» επικοινώνησε με ανθρώπους που τον γνώριζαν οι οποίοι ανέφεραν ότι «ο 50χρονος δεν έδινε την εικόνα ότι είχε παράνομες συναλλαγές, ζούσε με τα λίγα λεφτά από τα μεροκάματα στο Κερατσίνι και απέφευγε τις προστριβές. Όμως πάντα έδειχνε μελαγχολικός και προβληματισμένος».
Σημειώνεται πάντως πως παρότι ο 50χρονος ήταν σεσημασμένος από την απόπειρα των δραστών να κάψουν το σώμα του, είχαν αλλοιωθεί τα δακτυλικά αποτυπώματά του και δεν υπήρχε αναγνώρισής του…