Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης με επίσημη ανακοίνωσή της ότι έστειλε εξώδικη δήλωση –πρόσκληση τόσο στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους καλεί μέσα σε προθεσμία 10 ημερών να αποκαταστήσουν προσβολή της προσωπικότητά της.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου η προσβολή αυτή πραγματοποιήθηκε τις 11 Μαΐου 2016, όταν μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΙ σε απευθείας κάλυψη συνέντευξη Τύπου του επιχειρηματία περί δήθεν εμπλοκής της «για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων».
Η πρόεδρος επισημαίνει στο εξώδικό της ότι όσα μεταδόθηκαν είναι «ψευδέστατα, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και αποτελούν κακοστημένη σκευωρία σε βάρος της». Σύμφωνα με την κυρία Θάνου όλα αυτά αποτελούν «απόδειξη της προσωπικής της στοχοποίησης», αφού ο επιχειρηματίας δεν αρκέστηκε στην κατάθεση της εναντίον της μηνυτήριας αναφοράς, αλλά εμφανίστηκε δημόσια να καταγγέλλει «ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά γεγονότα σε βάρος της».
Υπογραμμίζει ότι περίμενε επί ένα μήνα να αναλογιστούν τη σοβαρότητα των ενεργειών σε βάρος της, δεν το έκαναν και βεβαίως αν δεν αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου επιδόθηκε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Τηλεοπτικό Σταθμό SKY, με την οποία καλούνται, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία συντελέσθηκε με την από 11-5-2016 συνέντευξη τύπου, που δόθηκε από τον πρώτο, και που μεταδόθηκε, σε απευθείας κάλυψη, από τον δεύτερο, ανακαλώντας ρητά όσα αναφέρθηκαν περί δήθεν εμπλοκής της «για την πιθανολογούμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων» και περί αντικαταστάσεως του Αντιπροέδρου του Ποινικού Τμήματος, η οποία έγινε κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και διαφανή, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησής του, όπως γίνεται πάντοτε για όλους τους συνταξιοδοτούμενους. Η αποκατάσταση ζητείται να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και με την ίδια δημοσιότητα, που έγινε η προσβολή.
Η Πρόεδρος επισημαίνει στο εξώδικό της ότι τα καταγγελθέντα είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μία κακοστημένη σκευωρία εις βάρος της καθώς και ότι έχει στοχοποιηθεί από ορισμένα πρόσωπα.
Προσθέτει δε ότι απόδειξη της προσωπικής στοχοποίησής της, αποτελεί το γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια
αναφορά εις βάρος της, αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη τύπου, που μεταδόθηκε ζωντανά, σε απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό SKY και να δηλώσει όλα τα καταγγελθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εις βάρος της γεγονότα, και ότι με τον τρόπο αυτό, έγινε προσπάθεια να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα στις εις βάρος της συκοφαντικές καταγγελίες, πριν καν αυτές ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αποδεικνυομένου, έτσι, ότι ο σκοπός της προσπάθειας ήταν η σπίλωση του προσώπου της και η αμφισβήτηση της δικαστικής της ακεραιότητας.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι αφού ανέμενε επί εύλογο, κατά την κρίση της, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), ότι εκείνοι, κατά των οποίων απευθύνεται το εξώδικο θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των ενεργειών τους και θα αποκαθιστούσαν την εις βάρος της προσβολή, κοινοποιεί προς αυτούς το παρόν, δηλώνοντας, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ταχθείσας προθεσμίας, θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, προς αποκατάσταση της προσβολής του προσώπου της και της δικαστικής της υπόστασης.