Μια νέα ιδέα, το χωριό Ψ, παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Κοντύλι, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η 1η Συνάντηση Ψυχοθεραπειών στο Βουνό των Κενταύρων με θεματική ενότητα για το 2016 «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία», στο χωριό Πινακάτες Πηλίου, από 18 έως 28 Αυγούστου 2016.
Στόχος της διοργάνωσης είναι το βουνό των Κενταύρων, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και πιο συγκεκριμένα οι Πινακάτες, ένα διατηρητέο χωριό με Προεδρικό Διάταγμα από το 1979 και με έντονο παραδοσιακό χρώμα, να αποτελέσει το καλοκαίρι του 2016, αλλά και σε βάθος χρόνου, έναν τόπο συνάντησης για ψυχοθεραπευτές διαφορετικών προσεγγίσεων.
Η φετινή 1η Συνάντηση με κεντρική θεματολογία «Χείρων Κένταυρος: Μύθος, Τραύμα, Θεραπεία» αγγίζει πολλές πτυχές της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας και δίνει το έναυσμα για έναν ανοιχτό και γόνιμο διεπιστημονικό θεραπευτικό διάλογο.
Το χωριό Ψ περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, παράλληλες δράσεις και αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό απόδρασης καλοκαιρινών διακοπών και προσωπικής εξέλιξης .
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν σε ξενώνες του χωριού, όπου θα τους παρέχεται πρωινό και ημιδιατροφή.
Το χωριό Ψ στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο και βιωματικές δράσεις μεταξύ ανθρώπων από τον χώρο των ψυχοθεραπειών και συναφών κλάδων και στην αυθόρμητη βιωματική έκφραση που δίνει χώρο για προσωπική εξέλιξη.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων, παιδαγωγούς και σε άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας.
Όπως ανέφεραν ο κ. Δημήτρης Παντελής και η κυρία Αταλάντη Απέργη από τις Εκδόσεις Κοντύλι «Επιθυμία μας είναι αυτό το καλοκαίρι και για πολλά ακόμα, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και τις καστανιές, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών, να συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

»Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Το χωριό Ψ σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής , μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής».
Για πληροφορίες και υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.village-psy.gr όπου θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων, στόχους της διοργάνωσης, κόστος και αίτηση συμμετοχής, βιογραφικά και εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, πληροφορίες για τις διαφορετικές προσεγγίσεις που θα παρουσιαστούν, στοιχεία για διαμονή και διατροφή, ιδέες για άλλες δραστηριότητες στην περιοχή και φωτογραφικό υλικό.