Αναστέλλουν την απεργία που είχαν προκηρύξει για την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι των αεροδρομίων της χώρας μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ανάμεσα στην Ομοσπονδία των Συλλόγων τους και στον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη. Συνάντηση στην οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, ο υπουργός παρέδωσε σχέδιο οργανογράμματος προς διαβούλευση, αλλά και «επαναβεβαίωσε τη στάση του υπέρ του στόχου να παραμείνουν τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια στην ΥΠΑ».

Με ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης, μετά τη συνάντηση, επισήμανε: «Μετά από εκτενή συνεργασία αρκετών ωρών μέσα στην εβδομάδα, σήμερα καταλήξαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ και την ΟΣΥΠΑ και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Θίξαμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της, τον οργανισμό της και τη μετεξέλιξη του, τις ανεξάρτητες αρχές που πρέπει να τονωθούν και που πρέπει να στηριχθούν, για να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία. Το τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους της ΥΠΑ. Και εκεί έχουμε δέσμευση από μέρους της κυβέρνησης, ότι δεν θα υπάρχει κανένας άνθρωπος που δουλεύει στην ΥΠΑ και δεν θα συνεχίσει να είναι στον οργανισμό, στην υπηρεσία».

Ακόμη, στο τραπέζι της συνάντησης ετέθησαν ζητήματα σχετικά με το μέλλον των αεροδρομίων και το πώς διασφαλίζεται ένα ασφαλές έργο και για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και για τις αερομεταφορές, τόσο στα 14 όσο και στα 23 αεροδρόμια, αλλά και η στέγαση των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας και τα ηλεκτρονικά συστήματα του FIR Αθηνών.

«Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν δύο τραπέζια διαλόγου, ένα στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς –κυρίως οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές– και βέβαια θα υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις, μέχρι να καταλήξουμε στο μέλλον, στο συγκεκριμένο μέλλον και στο σχεδιασμό που θα έχουμε, για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και για τη λειτουργία των αεροδρομίων» είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η ΟΣΥΠΑ σχολιάζει στην ανακοίνωση με την οποία αναστέλλει την απεργία (20-24 Ιουνίου) ότι το σχέδιο οργανογράμματος «κινείται στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών αρχών και φιλοσοφία». Τέλος, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Θέλουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. υπουργός θα συνεχίσει τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία ώστε να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της δημόσιας ΥΠΑ και την επανένταξη σε αυτήν των 23 κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο».