Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η αυτοψία στο σημείο της Αττικής Οδού, που έχασε τη ζωή του ο εκδότης Π. Μαυρίκος, από τους δύο πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένειά του.

Οι πραγματογνώμονες ήδη έχουν ελέγξει τη διαδρομή που ακολούθησε τη μοιραία ημέρα ο Π. Μαυρίκος με το αυτοκίνητό του και επιχειρούν να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που οδήγησε το όχημα να συρθεί στο τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο της Αττικής Οδού προτού τυλιχθεί στις φλόγες και παρασύρει στον θάνατο τον οδηγό του.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι πραγματογνώμονες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα εάν πρόκειται για δυστύχημα ή για δολιοφθορά τόσο καλά προετοιμασμένη που οι δράστες άφησαν πίσω τους σχεδόν μηδενικά ίχνη.

«Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι πώς ένα αυτοκίνητο έχει μία έκταση και μία εξάπλωση φωτιάς όπως αυτή φαίνεται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί. Πρέπει να ελεγχθούν η καύσιμη ύλη, ο χρόνος καύσης, πώς εξελίχθηκε το περιστατικό για να οδηγηθούμε στο τελικό συμπέρασμα», σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης, εκ των ειδικών που έχει ορίσει η οικογένεια.