Στόχος κουκουλοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έγινε στις 11.30 το πρωί της Τρίτης στην οδό Θεμιστοκλέους 88, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ένας άντρας ηλικίας 30-35 ετών αραβικής καταγωγής, ο οποίος λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του θύματος και επρόκειτο για αιγυπτιακής καταγωγής 36χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για θέματα διακίνησης ναρκωτικών και έμενε σε πολύ κοντινή απόσταση. Συγκεκριμένα, είχε σημανθεί με πέντε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έχει συλληφθεί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αλλοδαπών και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες ήταν δύο ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για τέσσερα άτομα με δύο μηχανές. Αφού τον πυροβόλησαν δύο φορές (όπως λένε οι μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί) τη στιγμή που περνούσε έξω από ένα νεοκλασικό κτίριο στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πιθανόν από την οδό Ερεσού.

Το θύμα σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι από τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και κατέληξε.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν περισυλλέξει δύο κάλυκες από το σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα κίνητρα της δολοφονίας.