Αθωώθηκε σήμερα, Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.
Ο συνήγορός του κ. Κώστας Παπαδάκης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η υπεράσπιση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γρηγόρης Τσιρώνηςαθωώθηκε σήμερα από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνώνομόφωνακαι μετά από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας οδού Σόλωνος, που έγινε στις 16.1.2006, πράξη που συνδέεται με τον βαρύ τραυματισμό του δράστη και φίλου τουΓιάννη Δημητράκη, καθώς και από όλες τις υπόλοιπες (12) αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις (άλλες ληστείες τραπεζών, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ.). Για τις ίδιες πράξεις είχε αθωωθεί το 2011 και οΣίμοςΣεϊσίδης.Σωρεία μαρτύρων κατήγγειλανεκφοβισμό τους από την αστυνομία προκειμένου να τους αποσπάσει επιβαρυντικές για τον Τσιρώνη καταθέσεις.
Στο πρόσωπό του είχεστοχοποιηθείοαντιεξουσιαστικόςχώρος. Είχε χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των ΜΜΕ ως μέλος των«ληστών με τα μαύρα»και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε υπουργό ΜιχάληΧρυσοχοΐδη. Ενώ μέχρι και σήμερα και παρά την αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και τουΣ.Σεισίδη η Ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των «ληστών με τα μαύρα», με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης.Ήδησήμερα αποδείχθηκε πανηγυρικά αθώος από όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ενώ είχε προηγηθεί η ακύρωση ερήμην καταδικαστικής απόφασης που του είχε επιβάλει για την ίδια αιτία (πλημμελήματα που συνδέονται με τις αποδοθείσες πράξεις και είχαν δικαστεί χωριστά)άδικαποινή 7,5 χρόνων.
Έκθετοιγια άλλη μία φοράοιασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση καιτοκυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του.
Ηυπεράσπιση τουΓρηγόρη Τσιρώνηευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλανκαι συνεχίζει, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε, τον αγώνα της μέχρι την πλήρη δικαίωση και αποφυλάκισή του».