Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όταν αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί περισσότεροι υπολογίζονται οι πρόσφυγες που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι εκτεταμένες συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 21:30 για άγνωστη αιτία και σε αυτά ενεπλάκησαν περίπου 150 άτομα.

Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο νησί εδώ και λίγες ημέρες.

Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά, στο Πυθαγόρει της Σάμου, βρίσκεται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Αγρια επεισόδια μεταξύ προσφύγων σημειώθηκαν και χτες το βράδυ στον οικισμό της Μόριας, στην Λέσβο. Το κέντρο φιλοξενίας πυρπολήθηκε στη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών.

Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν και τρία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι υπόλοιποι τραυματισμοί αντιμετωπίσθηκαν από γιατρούς μη Κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν στον χώρο.

Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν το κέντρο κινούμενοι προς την πόλη της Μυτιλήνης ή στα γύρω κτήματα όπου πέρασαν τη νύχτα.

Κυρίτσης: 15 οι τραυματίες από τα επεισόδια

Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Σάμος: ένταση κ διαπληκτισμοι εντός hot spot. 15 άτομα με εκδορές. Απ αυτους 8 χρειάστηκαν περιποίηση, 1 στο νοσοκομειο

— Spokesperson Gr (@RefugeecrisisGr) June 2, 2016

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όταν μαροκινοί, αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι εκτεταμένες συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 21:30 για άγνωστη αιτία και σε αυτά ενεπλάκησαν περίπου 150 άτομα, πολλά από τα οποία είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο νησί εδώ και λίγες ημέρες. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ένταση και στο κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης και στο κέντρο προσφύγων στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα του δήμου Ωραιοκάστρου. Περίπου 40 Σύροι ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 18χρονου.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο χέρι, πιθανότατα από σανίδα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.