Σε απόσταση έχουν κρατήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, με την εξαίρεση εκείνους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, με τους ανταποκριτές από ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν την επιχείρηση που, όπως φαίνεται, εξελίσσεται χωρίς επεισόδια.

Πρόβλημα ωστόσο αντιμετώπισε ο ανταποκριτής της γερμανικής Bild, που κάλυπτε «μυστικά» την επιχείρηση από τον καταυλισμό, χωρίς ωστόσο τελικά να καταλήγει στο κρατητήριο.

Ο ρεπόρτερ της γερμανικής ταμπλόιντ Πάουλ Ρόντσχαϊμερ έστελνε από τον καταυλισμό πληροφορίες για τις εξελίξεις στην εφημερίδα του, ενώ ενημέρωνε σε ζωντανό χρόνο και το λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το όσα ανέφερε εκεί, περίπου στις 11:00 τον εντόπισαν οι έλληνες αστυνομικοί και «θέλησαν να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα».

Στη συνέχεια ωστόσο, αναφέρει ο ίδιος, «οι έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν εάν πρέπει να μεταφερθώ ή όχι στο τμήμα». «Εδώ δεν γίνεται πραγματικά τίποτε» δεν συγκρατείται να προσθέσει ο ρεπόρτερ.

Τελικά, λιγότερο από μία ώρα μετά, ο Ρόντσχαϊμερ αναφέρει πως «οι Έλληνες αποφάσισαν, θα απομακρυνθώ από τον καταυλισμό αλλά δεν θα οδηγηθώ στο αστυνομικό τμήμα». Λέγοντας πως ενδιάμεσα υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των αστυνομικών, ο ρεπόρτερ αναφέρει πως ένας από αυτούς του έδειξε στο τέλος συνάδελφό του λέγοντάς του πως «αυτός θέλει να σε πάμε στο τμήμα, αλλά έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε».

«Έχει δίκιο!» καταλήγει ο ρεπόρτερ.