Μία από τις εμβληματικότερες και ισχυρότερες μορφές της ελληνικής ναυτιλίας οδηγήθηκε την Δευτέρα το πρωϊ στην τελευταία του κατοικία. Ο ανδριώτης Γιάννης Β. Γουλανδρής, ο αγαπημένος Big John για συγγενείς και φίλους πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στις 11:00 το πρωί στο ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ νεκροταφείου Αθηνών.

Μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του Ελληνικού Εφοπλισμού και των επιχειρήσεων, όπως οι οικογένειες Βαρδή Βαρδινογιάννη, Λιβανού, Εμπειρίκου, Καΐρη, Τσάκου, Κουμαντάρου, όπως και μέλη του εφοπλιστικού lobby του Λονδίνου είπαν το τελευταίο αντίο στον συνάδελφο και φίλο.

Ο Big John υπήρξε για πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Μέσα από τις ισχυρές γνωριμίες του και το διεθνές του κύρος εργάστηκε για την καλή φήμη και δυνατή παρουσία του ελληνικού εφοπλισμού στον παγκόσμιο ναυτικιακό χάρτη.

Υπήρξε ένας ιδιαίτερα θρησκευόμενος άνθρωπος, μεγάλος ευεργέτης και διεθνούς φήμης συλλέκτης έργων τέχνης. Κοντά στη σορό του πατέρα τους, τα παιδιά του, Βασίλης, Γιώργος (μαζί με τη σύζυγό του Χριστιάννα Βαρδινογιάννη), Σοφία Μο Ντίντης και βέβαια τα πολλά εγγόνια του.

Ιδιαίτερα συγκηνημένος ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης (συνοδευόταν από την σύζυγό του Μαριάννα) τον οποίο πέρα από τη συγγένεια συνέδεαι στενή φιλία με τον εκλιπόντα. Η σορός του Γουλανδρή θα μεταφερθεί για να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο.