Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την 1η Ιουνίου οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρόμενοι για καθυστερήσεις πληρωμών. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της την συμμετοχή στην κινητοποίηση έως και την κατάθεση της αμοιβής των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των συμβεβλημένων γιατρών ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι δρομολογεί νομικές ενέργειες κατά του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας για τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών και συστήνει στα μέλη της σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.

«Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.