Απεργία 48ωρη για το Σάββατο και την Κυριακή αποφάσισαν αρχικά οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όμως υπάρχουν φωνές που πιέζουν για κοινή γραμμή και από τα σωματεία των υπόλοιπων μέσων μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία απεργούν την Κυριακή.

Επίσης, 24ωρη απεργία, από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, έχουν αποφασίσει οι τεχνικοί και εργαζόμενοι ΟΑΣΑ-ΟΣΥ κατά του αντιεργατικού πολυνομοσχεδίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, «που κατατίθεται άρον-άρον προς ψήφιση στη Βουλή».

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια του Σαββατοκύριακου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο και στη μεταβίβαση των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ στο νέο υπερταμείο κατά την έναρξη λειτουργίας της υπό σύσταση Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), στην οποία θα μεταβιβαστεί σε επόμενο διάστημα και η Αττικό Μετρό ΑΕ.