Στην προσαγωγή ενός νεαρού βοσκού αλβανικής καταγωγής από παραμεθόριο χωριό των Ιωαννίνων έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. ως βασικό ύποπτο για την άγρια δολοφονία και τον αποκεφαλισμό 26χρονου Αλβανού, το ακέφαλο σώμα του οποίου εντοπίστηκε προ περίπου δέκα ημερών σε απομονωμένη περιοχή στη θέση Ποταμιά, κοντά στο χωριό Γλυκή Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία.
Ο εντοπισμός του υπόπτου φέρεται να έγινε κυρίως από την ανάλυση κλήσεων του θύματος και άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του στην Αστυνομία ότι η δολοφονία του συμπατριώτη του έγινε για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και την απόκρυψη σε σπηλιά ή άλλο απομονωμένο σημείο της περιοχής.
Ο προσαχθείς ωστόσο φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είναι ο ίδιος ο δράστης του φόνου και του αποκεφαλισμού του άτυχου 26χρονου αλλά δύο ομοεθνείς του, ένας από τους οποίους αναχώρησε για Αλβανία -πιθανόν μαζί το αποκομμένο κεφάλι του θύματος- και ένας στην Αθήνα, όπου φέρεται να ζει.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όμως αναζητούν κρίσιμα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του υπόπτου και συνεχίζουν εκτεταμένες έρευνες. Παράλληλα αναζητούν το ακριβές κίνητρο του φόνου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από την αλβανική αστυνομία, ο 26χρονος ήταν κρατούμενος στις φυλακές της γειτονικής χώρας για υπόθεση ναρκωτικών. Μετά την αποφυλάκισή του το θύμα ήλθε στη χώρα μας όπου εργαζόταν ως κτηνοτρόφος, ενώ σε γειτονική περιοχή διέμενε και στενός συγγενής του, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει αστυνομική έρευνα. Πριν από τον αποκεφαλισμό, το θύμα είχε πυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα.