Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και κείμενο σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις από δοκίμιο του Ε.Παπανούτσου, σηκώθηκε η «αυλαία» σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν στις 8.30 το πρωίγια 103.366 υποψηφίους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και εφέτος μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Η εκτίμηση των θεμάτων από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Οι απαντήσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας από τα Φροντιστήρια Ορόσημο

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων σε μια περίοδο κοινωνικής αλλά και …εξεταστικής κρίσης, με δυο εξεταστικά συστήματα εφέτος (τους υποψηφίους του νέου συστήματος και εκείνους του παλιού) επέλεξαν ένα κείμενο βατό, αλλά και συμβολικό.

Όπως είναι γνωστό, εφέτος η εξεταστική διαδικασία θα είναι διπλή, καθώς άλλοι θα εξεταστούν με το νέο σύστημα των εξετάσεων (η πλειονότητα των εξεταζομενων) και άλλοι με το παλαιό.

Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικούν τις 69.985 προσφερόμενες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι εισακτέοι στα ΤΕΙ θα αυξηθούν εφέτος κατά 2.000 άτομα, ενώ οι θέσεις στα πανεπιστήμια έχουν μειωθεί κατά 345 άτομα. Έτσι δόθηκε μια εικόνα αύξησης των θέσεων εφέτος στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά 1.655, δηλαδή ποσοστό 2,42% σε σχέση με πέρυσι που όμως αφορά τις θέσεις στα ΤΕΙ.
Με το ίδιο μάθημα, αύριο Τρίτη, 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, σύντομα αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.