Οξύτατες αντιδράσεις, με πολιτική διάσταση, έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή το χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για την πραγματοποίηση εκδήλωσής της. Αντιφασιστικές οργανώσεις αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρίας τους για τη στάση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.
Το ΚΚΕ εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την επιλογή της εστιάζοντας στο ότι με την παραχώρηση του χώρου ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στην «εγκληματική δραστηριότητα» της «ναζιστικής οργάνωσης που διώκεται ποινικά».
Την ίδια ώρα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να καταδικάσουν τη «φασιστική πρόκληση» και να απαιτήσουν από τον δήμαρχο «να μη δώσει καμία διευκόλυνση στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον δήμο της Αθήνας κκ. Νίκος Σοφιανός και Στέλιος Λάμπρου εξαπολύουν πολιτικά πυρά κατά της δημοτικής Αρχής του κ. Καμίνη, ασκώντας σφοδρή κριτική για τις επιλογές της. Την καταγγέλλουν επειδή «παραχώρησε στη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διώκεται ποινικά, τον χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για εκδήλωση, νομιμοποιώντας έτσι την εγκληματική της δραστηριότητα».
Από την πλευρά του, ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο Αθηναίων κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στις «δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής», χαρακτηρίζει πρόσκληση την πραγματοποίηση «φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής».
Σημειώνει μάλιστα ότι «είναι σκάνδαλο στον χώρο όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες, να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους».

Τι λένε στο «Βήμα» συνεργάτες του κ. Καμίνη

Η απόφαση για την παραχώρηση του χώρου «δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά ύστερα από πολλή σκέψη και έντονο προβληματισμό» λέει στο «Βήμα» στέλεχος από το ηγετικό επιτελείο του κ. Καμίνη. Επικράτησε η άποψη ότι «η νομιμότητα δεν μπορεί να εφαρμόζεται α λα καρτ. Η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι κινείται με γνώμονα τον νόμο και έναντι της Χρυσής Αυγής στη γραμμή “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”».

Στελέχη από το επιτελείο Καμίνη θυμίζουν ότι ο δήμος έχει βάλει φρένο σε «συσσίτια μόνο για Έλληνες», καθώς αποτελούν έκφραση ρατσισμού και διχασμού, και δεν έχει παραχωρήσει χώρους για εκδηλώσεις μίσους.

Μάλιστα σημειώνουν ότι «αν η Χρυσή Αυγή δεν ζητούσε άδεια και καταλάμβανε δημοτικό χώρο θα τη σταματούσαμε, ή, αν ζητούσε άδεια για παραχώρηση χώρου σχετικά με εκδήλωση που το περιεχόμενό της ήταν εξώφθαλμα αντισυνταγματικό, δεν θα της τη δίναμε. Όμως και άδεια ζήτησε».

Τονίζουν επίσης ότι «αν η δημοτική Αρχή εκινείτο στη λογική να αποφασίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, θα έπαιζε το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής, της ανομίας και του λαϊκισμού. Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι ήδη ο δήμος παραχωρεί στη Χρυσή Αυγή γραφεία, μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και στη Βουλή έχει ανάλογή αντιμετώπιση…».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμίνη, «η συνεπής αντιπαράθεση της δημοτικής Αρχής με τη Χρυσή Αυγή θα συνεχιστεί στο πολιτικό επίπεδο αλλά και στα δικαστήρια μετά τη μήνυση Κασιδιάρη κατά του Γ. Καμίνη αναφορικά με την παραχώρηση του Ελαιώνα για τη φιλοξενία προσφύγων».