«Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι η πεντάχρονη Μαρία δεν έπεσε θύμα καμίας αρπαγής. Οι γονείς της είχαν σταματήσει να την προσέχουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και εκείνη άρχισε να απομακρύνεται από κοντά τους και να προχωρεί μόνη της σε δασική περιοχή. Κανείς δεν την πρόσεξε και δεν την προσέγγισε από τη στιγμή που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από το σπίτι του παππού της στο Σχιστό μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας που βρέθηκε από περαστικό στην Αφαία Χαϊδαρίου.


»Στην εξαφάνισή της δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και καμία παρεμβολή τρίτου προσώπου. Ακόμη και αυτό που είπε ο συγγενής της οικογένειας, ότι ξέρει ποιος άρπαξε το κορίτσι, είναι χωρίς νόημα και πιθανόν σκόπιμο για να καλυφθούν τα λάθη των γονιών στην επίβλεψη της κόρης τους.

»Με βάση αυτό το σκεπτικό έγινε η ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία κατά των γονιών του κοριτσιού. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία βάση και για μας το θέμα είναι λήξαν».
Αυτό επεσήμαναν μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες υπόθεση της εξαφάνισης τη πεντάχρονης που βρέθηκε ύστερα από 20 ώρες.
Τα στελέχη της Αστυνομίας εντόπισαν όλα τα σημεία απ’ όπου πέρασε το κοριτσάκι, που κοιμήθηκε μόνο του σε δασική περιοχή. Εξέτασαν όλες τις σχετικές αναφορές χωρίς να βρουν οτιδήποτε που να προσδιορίζει την παρουσία κάποιου άλλου προσώπου στην εξαφάνιση της πεντάχρονης.
Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι «παρά τα σενάρια που αναπτύχθηκαν τις μέρες του Πάσχα, η εξαφάνιση της Μαρίας δεν έχει κανένα απολύτως μυστήριο…»