Τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες τους για το Ολοκαύτωμα και ειδικότερα για το τι συνέβη στην ελληνική εβραϊκή κοινότητα αποτυπώνουν μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.
Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση με τίτλο «Το Ολοκαύτωμα και η τύχη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας» η οποία διοργανώνεται την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Μαΐου στους χώρους του σχολείου. Στην έκθεση εκτός από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχουν προσκληθεί και στελέχη εβραϊκών οργανώσεων της Ελλάδας, ενώ θα παραβρεθεί και η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε έπειτα από εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στις 27 Ιανουαρίου -Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος- με την οποία ζητούσε από όλα τα σχολεία της χώρας να αφιερώσουν κάποιες ώρες εκείνης της ημέρας σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Έτσι το διδακτικό προσωπικό του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης αποφάσισε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για το Ολοκαύτωμα με διαφορετικό και ταυτόχρονο δημιουργικό τρόπο. Συγκεκριμένα οι καθηγητές Ιστορίας, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και Εικαστικών ζήτησαν από τους μαθητές να αποτυπώσουν καλλιτεχνικά το ιστορικό αυτό γεγονός μέσα από τη δική τους ματιά.
Οι εργασίες των μαθητών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ζωγραφικά έργα αλλά και βίντεο. Την ευθύνη και την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι καθηγητές κυρία Θεοδώρα Κεφαλά και κ. Ελευθέριος Δάφνος.
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου.