Στην προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρά η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Παρασκευή και το Σάββατο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, αποφάσισε και η ΓΣΕΕ. «Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί οτι το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και βρίσκεται υπό επεξεργασία στις επιτροπές της Βουλής στα πλαίσια του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥτονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Επισημαίνει ότι διεκδικεί:

1. Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για κάθε φυσικό πρόσωπο.
2. Μείωση έμμεσων φόρων. Χαμηλός ως και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης.
3. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας με παράλληλα εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την απαλλαγή/προστασία των ιδιοκτητών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
4. Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για πάσης φύσεως οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.
5. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των κεφαλαιούχων επιχειρήσεων.