Υπεγράφη τη Τετάρτη 4 Μαΐου η υπουργική απόφαση με την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης αντικαθιστά τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο.


Ο λόγος; Ο κ. Γιαννόπουλος δεν δέχθηκε να συμπράξει στις παράτυπες ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος –όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί –παρενέβη στη διαδικασία διαγωνισμού για το διορισμό 500 γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε τον αναπληρωτή υπουργό είναι ότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε εισηγηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου την ματαίωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, καθώς και οι δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τις οποίες «παρανόμως ο κ. Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων».
Τη θέση του κ. Γιαννόπουλου παίρνει ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής, πρώην πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός υπέγραφε αυτή την απόφαση, οι πρωτότυποι φάκελοι νοσηλευτών Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονταν παρανόμως στο γραφείο του.