Από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ απομακρύνθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο καθηγητής κ. Θανάσης Γιαννόπουλος μετά απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Στη θέση του τοποθετείται ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής, πρώην πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Ελλάδα κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γιαννόπουλος επελέγη για αυτή τη θέση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, υπουργό κ. Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Γιαννόπουλος απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου επειδή δεν υπέβαλε την παραίτησή του, όπως του ζητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό την Τετάρτη. Ο κυριότερος λόγος όμως, είναι ότι δεν δέχθηκε να συμπράξει στις παράνομες ενέργειες του κ. Πολάκη, ο οποίος παρενέβη ωμά στη διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό 500 γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιαννόπουλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

«Δεν παραιτούμαι» δηλώνει ο Γιαννόπουλος

Με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος παύτηκε από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ από το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως δεν παραιτείται καθώς δεν θα θέσει την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή πορεία του «υπό τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη».

Αναλυτικά τόνισε στον ΣΚΑΪ:

«Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν

Αν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραιτηθούν η κυβέρνηση θα τα παύσει, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έπειτα από την άρνηση του προέδρου Θανάση Γιαννόπουλου να συμμορφωθεί με το αίτημα παραίτησης.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στο Mega και το ΣΚΑΙ το πρωί της Μ.Πέμπτης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ.

Σημείωσε ότι πληροφορήθηκε από το Facebook σχετικά με το αίτημα του Παύλου Πολάκη για παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, και ξεκαθάρισε ότι το 9μελές ΔΣ του Κέντρου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Απαντώντας λίγες ώρες αργότερα σε ερώτηση χρήστη για το εάν τα μέλη του ΔΣ έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραψε: «ΟΧΙ, αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».