Την προσφιλή του τακτική που χαρακτηρίζεται από το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» ακολούθησε για πολλοστή φορά την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Αφού τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκαν να συμπράξουν στις παράνομες ενέργειες του αναπληρωτή, ο οποίος παρενέβη ωμά στη διαδικασία του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης τις παραιτήσεις τους. Όπως παραδέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόθεσή του είναι να τοποθετήσει στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ νέα μέλη, τα οποία προφανώς θα ελέγχονται από τον ίδιο. Ωστόσο, τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ, που ορίστηκαν προ μηνών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν τριετή θητεία.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτοφανής παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον διαγωνισμό αφορούσε τον διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια παράτυπη διαδικασία ακολούθησε και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Να σημειωθεί ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης με σκοπό να αποφασίσει τη ματαίωση του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις του αναπληρωτή προς τα μέλη του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν τη λήψη απόφασης. Νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 6 Μαΐου.