Αμνοερίφια άγνωστης προέλευσης και προορισμού εντοπίστηκαν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς δεν είχαν σήμανση και δεν συνοδεύονταν από τα απαιτούμενα παραστατικά και έγγραφα διακίνησης. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων στη βόρεια Ελλάδα και στο Αγρίνιο διαπιστώθηκαν παρατυπίες που αφορούν συνολικά 5.500 ζώα και ελέγχεται εάν συνιστούν φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καθώς και μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε πύλες εισόδου της χώρας (Κακαβιά, Προμαχώνας, Εύζωνοι) σε λιμάνια, εθνικές οδούς, σφαγεία, στη Βαρβάκειο αγορά, στην αγορά του Ρέντη και στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, αλλά και σε επιχειρήσεις που διακινούν ή επεξεργάζονται προϊόντα μαζικής κατανάλωσης τις μέρες του Πάσχα.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση της ιχνηλασιμότητας τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής ώστε να διαπιστωθεί η προέλευσή τους και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν διάφορες παρατυπίες που αφορούν σε παραβάσεις φορολογικής, ασφαλιστικής και υγειονομικής νομοθεσίας, ιχνηλασιμότητας κ.λπ. Οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων θα συνεχιστούν εντατικά και το επόμενο διάστημα.