Εγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν ότι και τα ίδια τα γερμανικά στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens (σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης στη Γερμανία) από το 2008 έκαναν λόγο για χρηματισμό των ελληνικών κομμάτων δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα».
Σύμφωνα με επίσημο πρακτικό του Συλλόγου Εργαζομένων της Siemens Ελλάς, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά βρίσκεται στα αρχεία της εταιρείας, ο Γερμανός S. Russwurm, μέλος σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης, είχε ομολογήσει σοκαριστικά ενώπιον μαρτύρων: «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι το com.business δεν έγινε με «μαύρο χρήμα». Επίσης δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα μπορούσε να πει ότι τα κόμματα στην Ελλάδα δεν χρηματίστηκαν».
Ο κ. Σόλμσεν, ως πρώην υπάλληλος της General Electric, στην ερώτησή μου σχετικά με τον χρηματισμό κομμάτων και από άλλες εταιρείες μού απάντησε: «Και βέβαια και άλλες εταιρείες έδωσαν χρήματα στα πολιτικά κόμματα αλλά όλα αυτά γίνονται με διαδικασίες διαφάνειας και όχι κάτω από το τραπέζι. Δεν γίνεται επιλογή κομμάτων, αλλά ο χρηματισμός γίνεται για όλα τα κόμματα…».
Ο Γερμανός-στέλεχος της Siemens επικαλείται και μαρτυρία άλλου ανωτάτου στελέχους της εταιρείας, του κ. Σόλμσεν, ο οποίος με ιδιωτικό αεροπλάνο της εταιρείας είχε ταξιδέψει στη χώρα μας προκειμένου να συμφωνήσει την έναρξη των συζητήσεων του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της εταιρείας και σήμερα έχει πλέον αποχωρήσει, μετά την απομάκρυνση και του άλλοτε ισχυρού μάνατζερ και επικεφαλής της εταιρείας Πίτερ Λέσερ. Εμφανίζεται εδώ να ομολογεί ότι τα κόμματα χρηματίζονταν από όλες τις εταιρείες!


Το επίσημο πρακτικό του Συλλόγου Εργαζομένων της Siemens και το e-mail που έχει σταλεί από τη βοηθό του H.-W. Bernsau προς τον Πρόδρομο Μαυρίδη, με το οποίο ζητεί και το προσωπικό τηλέφωνο του Χρήστου Καραβέλα

Το συγκεκριμένο πρακτικό συντάχθηκε μετά την επίσημη επίσκεψη του δόκτορος S. Russwurm, του R. Fischer και του Ελληνα Δ. Παναγιωτίδη. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη τού τότε ΔΣ των εργαζομένων (υπάρχει και σφραγίδα) στις 19.3.2008, εν μέσω του σκανδάλου και ενώ διεξαγόταν η προκαταρκτική εξέταση στην Εισαγγελία της Αθήνας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της νέας Διεύθυνσης της Siemens Ελλάς (είχε αποχωρήσει ο Μ. Χριστοφοράκος και είχε αναλάβει ο Fischer) και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Φυσικά απαγορεύθηκε η περαιτέρω δημοσιοποίηση του πρακτικού.

Το δεύτερο έγγραφο είναι e-mail που έχει σταλεί από τη βοηθό του H.-W. Bernsau (στις 3 Μαρτίου 2000) προς το τότε στέλεχος της Siemens Ελλάς Πρόδρομο Μαυρίδη και με το οποίο κλείνει ραντεβού για μία εβδομάδα μετά στο Μόναχο. Μάλιστα ζητεί από τον κ. Μαυρίδη και το προσωπικό τηλέφωνο του Χρήστου Καραβέλα, το οποίο εκείνη δεν έχει. Η όλη αλληλογραφία θα μπορούσε να είναι αθώα και συνήθης, αν ο κ. Καραβέλας δεν είχε εκδιωχθεί από την εταιρεία από το 1998 έπειτα από οξεία σύγκρουσή του με τον Μ. Χριστοφοράκο. Μάλιστα το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αποκτά και επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες ότι ο άφαντος Χρ. Καραβέλας, ο οποίος φαίνεται να έχει πλέον εντοπιστεί στη Γερμανία, είχε στενές σχέσεις όχι μόνο με στελέχη του ΟΤΕ, τα οποία χρηματίζονταν, σύμφωνα με τους λογαριασμούς Καραβέλα, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ήταν στο στενό του περιβάλλον.
Ο… ΑΦΑΝΤΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
Με τον πλέον απόλυτο τρόπο αποδεικνύεται πώς ο… άφαντος Χρήστος Καραβέλας, τον οποίο η γράφουσα εντόπισε στη Γερμανία, παρότι είχε εκδιωχθεί επισήμως από την ελληνική Siemens από το 1998, ακόμη και το 2000 έπαιρνε μέρος σε συσκέψεις με τους κατηγορουμένους για δωροδοκία H.-W. Bernsau (εμφανίζεται στη διακίνηση των «μαύρων ταμείων») και Πρόδρομο Μαυρίδη, του οποίου κατασχέθηκαν στην Ελβετία περίπου 46 εκατ. ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ