Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές ο «στιγματισμός»- στοχοποίηση τριών ελεγκτών υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ ,από άγνωστους που έγραψαν με μαύρο σπρέϊ απειλητικά συνθήματα σε τοίχους έξω από τα σπίτια τους.

Το κείμενό του συνοδεύεται από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται να είναι γραμμένα με κόκκινο σπρέι συνθήματα πάνω σε τοίχους, τα οποία όπως σημειώνουν στη σχετική ανάρτησή τους έχουν γραφτεί κοντά στις κατοικίες των ελεγκτών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μερικούς από αυτές και αυτούς στα σπίτια τους, διακοσμώντας τα εξωτερικά ώστε να καταδειχθεί και να γίνει γνωστό το “λειτούργημά” τους στη γειτονιά όπου κατοικούν. Έτσι εκτός από τις φάπες, το γιουχάρισμα και την παρεμπόδισή τους, έχουν και μια μικρή επιστροφή από την διαπόμπευση που χαρίζουν καθημερινά σε τόσο κόσμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο «στιγματισμός», όπως όλα δείχνουν ,αποτελούν συνέχεια της εισβολής κουκουλοφόρων σε σταθμούς του μετρό και στη συνέχεια της δημοσιοποίησης λίστας με τα στοιχεία 119 ελεγκτών σε ιστοσελίδα μαζί με το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τις εισβολές ,την καταστροφή μηχανημάτων και τον ξυλοδαρμό ελεγκτών.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε, ανάμεσα στα άλλα εκτοξεύονται απειλές όπως : «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Οι δράστες των επιθέσεων δεν αποκλείεται να έκαναν ένα βήμα παραπάνω και στις 11,13 και 16 Απριλίου άγνωστοι με σπρέϊ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους πολυκατοικιών που διαμένουν τρεις ελεγκτές τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στην λίστα.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην αστυνομία και διεξάγεται έρευνα.