Μακραίνει ο κατάλογος των ηχηρών ονομάτων που επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για την προσφυγική κρίση. Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τη Λέσβο θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Δευτέρα η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Στη Λέσβο έφτασε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, όπου επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ.

Η βασίλισσα Ράνια συνομίλησε με πρόσφυγες, ενώ ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο ώρες, από τις 12:30 έως τις 14:30.

Η βασίλισσα Ράνια θα βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κέντρο του Καρά Τεπέ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Λέσβου και της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα, όπως είχε πράξει και με την ηθοποιό Σούζαν Σάραντον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της επίσκεψης της βασίλισσας Ράνιας θα μοιραστεί δήλωσή της, ενώ δεν θα δώσει συνεντεύξεις.

Πρόκειται για μια προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας που έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας και διενεργεί καμπάνια υπέρ των προσφύγων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, σχεδόν 5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και η Ιορδανία δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτούς. Σήμερα, η χώρα των 9,5 εκατ. κατοίκων, φιλοξενεί πάνω από 600.000 Σύρους πρόσφυγες -εκτιμάται ότι αρκετοί ακόμη έχουν βρει καταφύγιο εκεί χωρίς να έχουν καταγραφεί επισήμως.

«Υπάρχει στον κόσμο μια παρανόηση, πολλοί πιστεύουν ότι η Ιορδανία είναι από τις πλουσιες χώρες του κόσμου, αλλά η χώρα μου δεν παράγει πετρέλαιο. Ήμασταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και πριν από την έκρηξη του προσφυγικού» σημείωσε.

Υπό αυτό το πρίσμα, η βασίλισσα της Ιορδανίας γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης και είναι βέβαιο ότι θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας για άλλη μια φορά στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι 54.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται εδώ.